Ga naar de inhoud
Royalty

Zo gaat het met Queen Elizabeth na Megxit

Beeld © ANP

Het nieuws dat prins Harry (35) en Meghan Markle (38) een stapje terugdoen in het Britse koningshuis, sloeg bij veel mensen in als een bom. Koningin Elizabeth (93) zou volgens Engelse media ook niet zijn ingelicht. Nu heeft haar oudste kleinzoon een lichtje geschenen over hoe het met de queen gaat.

Peter Philips, de oudste kleinzoon van de Queen, werd gisteren gespot toen hij onderweg was naar de kerkdienst op landgoed Sandringham. Hem werd gevraagd hoe het nu met de koningin gaat. De zoon van prinses Anne reageerde met een simpele: "goed."

Bronnen vanuit het paleis lieten eerder nog aan de BBC weten dat koningin Elizabeth gekwetst zou zijn door de acties van haar kleinzoon en zijn vrouw. 

Alle
Lees ook:
Alle ogen op familieberaad koningin Elizabeth en prins Harry

Vorige week werd duidelijk dat Harry en Meghan een stap terugdoen als prominente leden van de royal family. Ze willen hun tijd verdelen tussen Engeland en Noord-Amerika en financieel onafhankelijk worden. Volgens bronnen zou het nieuws als een verrassing zijn gekomen voor koningin Elizabeth. Niet veel later werd duidelijk dat zij vandaag een spoedberaad houdt met prins Charles, prins William en prins Harry. Meghan is momenteel in Canada, maar zal telefonisch aan het gesprek deelnemen.