Royalty

Op zoek naar een nieuwe baan? De Britse royals hebben je nodig!

31 december 2019 13:48
Beeld © Getty Images

Ben je groot fan van series als The Crown en Downton Abbey én heb je altijd al eens in zo’n prachtig kasteel willen verblijven? Dat kan, maar je moet er wel iets voor doen…

De Britse royals zitten namelijk met de handen in het koninklijke haar. Ze hebben op dit moment twee vacatures openstaan waarbij er gezocht wordt naar iemand die zich wil bezighouden met de huishoudelijke taken. En het beste nieuws? Je hebt er geen ervaring voor nodig!

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hartsvriendin Meghan Markle maakt zwangerschap bekend

In een van de vacatures wordt gevraagd om een huishoudelijke assistent. Je zult je handen uit de mouwen moeten steken, want je wordt 40 uur per week verwacht. In de vacature valt te lezen dat ze eerdere ervaringen als een voordeel zien, maar vinden het niet essentieel.

De Britse royals zijn meer geïnteresseerd in een proactieve aanpak. Je zult worden gevestigd in Windsor Castle, waar the Queen zelf woonachtig is. Maar je zult ook werkzaam zijn binnen andere koninklijke woningen, zo valt er te lezen. Hoewel je er 33 vakantiedagen krijgt, staat een salaris niet beschreven.

Maar als we een blik werpen op de tweede vacature zien we deze gelukkig wel. Ze zijn namelijk ook nog op zoek naar een assistent housekeeper, een managementfunctie dus. Hiervoor heb je wel enigszins ervaring nodig en zul je binnen de afdeling Masters of the Household een ondersteunende functie hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Prins William en Kate komen met grote aankondiging'

Minder poetsen, meer plannen. Daar komt het op neer. Ook hier krijg je dezelfde vakantiedagen, maar staat ook een salaris beschreven; 25.000 tot 33.000 pond, afhankelijk van ervaring natuurlijk. Dit is omgerekend naar euro’s zo’n 29.000 tot 38.000 euro per jaar, zeker niet verkeerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore