Belangrijke getuige

Advocaat slachtoffers Epstein wil getuigenis van prins Andrew in de VS

03 december 2019 03:45 Aangepast: 03 december 2019 08:42
De advocaat van de slachtoffers van Epstein wil prins Andrew dagvaarden. Beeld © EPA

Vijf slachtoffers die zijn misbruikt door de Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein, willen dat de Britse prins Andrew komt getuigen over zijn vriendschap met de Amerikaan. De advocaat van de slachtoffers gaat prins Andrew daarom dagvaarden.

Dat heeft advocaat David Boies gisteravond laten weten in het BBC-programma Panorama.

Duistere zaken Jeffrey Epstein

Boies denkt dat de prins meer informatie moet hebben over het misbruik dat de inmiddels overleden Jeffrey Epstein pleegde. Ook denkt de advocaat dat prins Andrew meer weet over andere duistere zaken waar Epstein bij betrokken was, zoals mensenhandel.

Daarom wil Boies de prins dagvaarden. Als dat lukt, moet het lid van het Britse koningshuis een verklaring afleggen voor de Amerikaanse rechtbank.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drama rondom Britse Prins Andrew blijft zich opstapelen

Dagvaardingen liggen klaar

Volgens de advocaat zijn de dagvaardingen in de vijf zaken van de slachtoffers inmiddels voorbereid. Een Amerikaanse rechter moet deze echter eerst nog ondertekenen. Dat kan pas op het moment dat prins Andrew in Amerika is.

Zelfs als dat lukt, zou de prins nog bezwaar kunnen maken tegen de dagvaarding. Prins Andrew heeft eerder laten weten dat hij nooit iets verdachts heeft gemerkt aan Epstein. De vijf vrouwen zeggen echter iets anders: zij denken dat prins Andrew een belangrijke getuige in de zaak is.  

Virginia Roberts: 'Ik moest prins Andrew tevreden houden'

De Amerikaanse beschuldigt de Britse prins Andrew van verkrachting. "Dit is geen ranzig seksverhaal, dit is mensenhandel."

'Slechts een van ons spreekt de waarheid'

In het BBC-programma Panorama kwam gisteravond ook de Amerikaanse Virginia Roberts aan het woord. Zij zegt in 2001, toen ze 17 jaar oud was, seksueel te zijn misbruikt door prins Andrew. Daar is geen hard bewijs voor. 

"Hij weet wat er gebeurd is. Ik weet ook wat er is gebeurd", vertelde Roberts aan de BBC. "Slechts een van ons spreekt de waarheid en ik weet dat ik dat ben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Noodkreet misbruikslachtoffer Epstein: 'Prins Andrew, speel open kaart'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore