Royalty

Ook Noorse prinses Mette-Marit had contact met Epstein

02 december 2019 16:49 Aangepast: 02 december 2019 16:51
Beeld © ANP

Alle pijlen zijn momenteel gericht op de Britse prins Andrew (59), die onder vuur staat vanwege zijn contacten met de overleden misbruikmiljardair Jeffrey Epstein. Nu blijkt dat een andere royal óók banden had met Epstein, namelijk de Noorse prinses Mette-Marit (46).

"Ik had dat moeten natrekken en ik betreur dat ik dat niet heb gedaan"

Het hof bevestigt dat in een verklaring aan de Noorse krant Dagens Næringsliv. Mette-Marit, de vrouw van kroonprins Haakon, claimt zelf geen idee te hebben gehad van het verleden van Epstein.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Mette-Marit kan steun betekenen voor mensen met zelfde longziekte

Tussen 2011 en 2013 troffen Mette-Marit en Epstein elkaar meerdere keren. Geen van die ontmoetingen waren privé. Er waren altijd andere mensen bij aanwezig. Over de ontmoetingen zegt de kroonprinses het volgende: "Ik zou nooit iets met Epstein te maken hebben gehad als ik had geweten van de ernst van zijn criminele verleden. Ik had dat moeten natrekken en ik betreur dat ik dat niet heb gedaan." Daarnaast geeft de kroonprinses aan dat ze meeleeft met alle slachtoffers die Epstein gemaakt heeft.

Epstein beroofde zichzelf dit jaar in een cel in New York van zijn leven. Hij was verdachte in een zaak over mensenhandel en seksueel misbruik van minderjarige meisjes. De Britse prins Andrew en Epstein worden al jaren met elkaar in verband gebracht. Epstein zou vrouwen opdracht hebben gegeven om seks te hebben met machtige mannen in zijn netwerk, onder wie dus prins Andrew.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Drama rondom Britse Prins Andrew blijft zich opstapelen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore