Royalty

Prins William maakt zich zorgen over Harry en Meghan

22 oktober 2019 11:49
Beeld © Getty Images

Prins William (37) maakt zich grote zorgen over zijn broer prins Harry (35) en diens vrouw Meghan Markle (38). Dat heeft een bron uit Kensington Palace laten weten aan de BBC. De Britse prins zou erg zijn geschrokken na het zien van de documentaire over de Afrikaanse reis van zijn broer en schoonzus die dit weekend werd uitgezonden.

"Ik had nooit gedacht dat het makkelijk zou worden"

Prins William zou hopen dat de hertog en hertogin van Sussex "oké" zijn. In de documentaire Harry & Meghan: Hun Afrikaanse Reis komt duidelijk naar voren dat Harry en Meghan momenteel in een moeilijk parket zitten, iets dat prins William ook ziet volgens de bron. Vooral hun banden met de media staan momenteel op scherp, omdat elke stap van Harry en Meghan steeds breed wordt uitgemeten in de pers. Prins Harry vergelijkt de situatie van Meghan dan ook met de situatie waar zijn moeder in zat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry over dood Diana: 'Het is een wond die blijft etteren'

Meghan sprak zich in de documentaire ook uit over de paparazzi. Zij zou voor haar huwelijk met Harry al gewaarschuwd zijn voor de media-aandacht, maar ze had nooit gedacht dat het zó extreem zou zijn. "Ik had nooit gedacht dat het makkelijk zou worden, maar wel dat het eerlijk zou zijn."

Familieruzie

Prins Harry deed in de documentaire ook een boekje open over zijn band met William. Er gingen al lange tijd geruchten dat de broers ruzie hadden. Harry gaf toe dat hij en William goede en slechte dagen hebben en dat de band soms verslechterd door de intense druk in de familie. "We volgen momenteel een verschillend pad, maar ik ben er altijd voor hem en ik weet dat hij er ook altijd voor mij is", zei Harry onder meer. Prins William zou volgens geruchten woedend zijn geworden omdat Harry zijn mond voorbij had gepraat, maar volgens de bron uit Kensington Palace is hier weer niets van waar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harry, Meghan en Archie vieren Thanksgiving in Californië

Reacties

De documentaire Harry & Meghan: Hun Afrikaanse Reis werd maandagavond uitgezonden op RTL 4. Op Twitter werd er wisselend gereageerd op de interviews met Harry en Meghan. Waar de een de hertog en hertogin een hart onder de riem steken en de praktijken van de paparazzi "debiel" vinden, vinden anderen dat Harry en Meghan de problemen op zichzelf afroepen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry bevestigt ruzie met broer William

Ook royaltyverslaggever Annemarie de Kunder zag de documentaire. Haar viel het vooral op dat Harry en Meghan zich uitlieten over hun gevoelens, iets dat nieuw is voor de Britten. "In Engeland zijn mensen niet gewend dat royals zich uitlaten over dat soort dingen, laat staan dat ze praten over wat negatieve berichtgeving in de pers met hen doet. Deze interviews geven het leed een gezicht. Want dit gaat over een mens en niet over een karikatuur."

Ook vergelijkt Harry de situatie van Meghan met die van zijn moeder. "Harry wil koste wat kost zijn gezin beschermen, hij legt heel duidelijk de link met zijn moeder en heeft gezien wat negatieve berichten en onwaarheden in de pers met Diana hebben gedaan. Hij geeft heel duidelijk een grens aan en als iemand daar overheen gaat, kunnen er consequenties komen."

Het koppel durft echt hun kwetsbaarheid te tonen. "Als je kijkt naar de Harry en Meghan van anderhalf jaar geleden en Harry en Meghan nu, dan zie je een groot verschil. Ze zien er gekwetst en fragiel uit en willen dit heel graag delen met de wereld. Zo van; we kunnen wel doen of er niets aan de hand is, maar dit heeft ons heel veel pijn gedaan en dat mag de wereld best zien."

Hiermee geven ze volgens Annemarie een duidelijk signaal af. "Harry en Meghan zetten zich in voor mental health en willen mentale problemen uit de taboesfeer halen. Dan is het juist goed dat ze zich zo uitlaten over hun eigen struggles, want het vraagt lef om zo te praten over je problemen in zo'n kwetsbare positie."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry en Ed Sheeran slaan handen ineen

Volgens Marc van der Linden is de Britse pers in ieder geval snoeihard.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore