Royalty

Prins Harry barst in tranen uit door vaderschap

16 oktober 2019 17:53 Aangepast: 16 oktober 2019 18:12
Beeld © Getty Images

Voor het eerst vader worden is een heftige realisatie, ook voor prins Harry (35). De gloednieuwe papa barstte tijdens een speech bij de WellChild Awards in tranen uit toen hij vertelde over het moment dat hij wist dat zijn vrouw Meghan Markle (38) in verwachting was hun eerste kindje.

"Ik herinner me dat ik Meghans hand zo hard kneep"

Het werd prins Harry allemaal even teveel tijdens de prijsuitreiking van de WellChild Awards. De 35-jarige hield het niet droog toen hij vertelde over het moment dat hij wist dat Meghan zwanger was van hun zoontje Archie. Vlak voor diezelfde uitreiking vorig jaar kwam hij erachter dat hij papa ging worden. "Ik herinner me dat ik Meghans hand zo hard kneep tijdens de awards", legt Harry uit. Het was een heftig moment voor de prins. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry en Ed Sheeran slaan handen ineen

"We dachten allebei na over hoe het zou zijn om ooit ouders te worden", gaat Harry verder. "En vooral hoe het zou zijn om alles eraan te doen om hem te beschermen en ons kind te helpen, mocht hij geboren worden met uitdagingen or mettertijd onwel worden." Vervolgens sprak hij de groep kinderen, hun families en verzorgers aan. De prins meldde dat de uitreiking  hem "aan het hart ging op een manier dat hij nooit had kunnen begrijpen voordat ik vader was geworden." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry heeft het gehad en klaagt Britse pers aan

De ceremonie was ter ere van WellChild, een organisatie die zich inzet voor ernstige zieke kinderen en jongeren in Groot-Brittannië. Prins Harry is een zogenoemde weldoener van de organisatie, met als doel om de zieke kinderen tijd door te laten brengen thuis in plaats van in een ziekenhuis. 

De tranen van prins Harry komen vlak na zijn emotionele betoog aan de pers om hem en zijn vrouw Meghan met rust te laten. De twee klagen zelfs de pers aan wegens inbreuk op hun privacy. Je ziet het hele verhaal hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore