Royalty

Vader Meghan Markle laat weer van zich horen in de media

07 oktober 2019 11:47
Beeld © ANP

Thomas Markle (75) heeft opnieuw van zich laten horen in de media. Hij heeft nu aan de Engelse krant Mail on Sunday verklaard waarom hij de handgeschreven brief die hij ontving van zijn dochter Meghan (38) heeft uitgelekt naar de media.

"Ik moest mezelf verdedigen"

Thomas Markle lekte in februari een brief die hij kreeg van zijn dochter uit naar de Mail on Sunday. Deze krant publiceerde bepaalde delen uit de brief. De vader van Meghan legt nu uit dat hij dit deed, omdat er een zeer negatief stuk over hem verscheen in People Magazine kort daarvoor. In het Amerikaanse blad stond een interview met een vriendin van Meghan en zij liet niets heel van Thomas. "Ik moest mezelf verdedigen", verklaart Thomas nu in Mail on Sunday.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry en Meghan zijn negatieve berichten zat en klagen Britse krant aan

In People Magazine werd namelijk verteld dat Meghan een heel mooie brief voor haar vader had geschreven, maar volgens Thomas was hier niets van waar. Daarom wilde hij aan de rest van de wereld laten zien wat er écht in de brief stond. Sommige delen uit de brief deelde hij niet met de krant, omdat deze van hem echt te pijnlijk waren.

In de brief stond onder meer dat Meghan zich zeer gekwetst voelde door de acties van haar vader. Hij zocht meerdere keren de pers op om onwaarheden te verspreiden.

Naar aanleiding van het publiceren van de handgeschreven brief van Meghan, heeft prins Harry juridische stappen ondernomen tegen Mail on Sunday. Volgens Harry is namelijk het auteursrecht en de privacy van Meghan geschonden. Ook zou de krant maar bepaalde delen van de brief hebben gepubliceerd om zo een bepaald beeld van Meghan in stand te houden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry ziet hetzelfde gebeuren bij Meghan als bij Diana

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore