Na publicatie brief

Prins Harry en Meghan zijn negatieve berichten zat en klagen Britse krant aan

02 oktober 2019 00:23 Aangepast: 02 oktober 2019 00:49
Prins Harry en zijn vrouw Meghan tijdens hun bezoek aan Kaapstad afgelopen maand. Beeld © MMP

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle hebben de Britse krant Mail on Sunday aangeklaagd. De krant publiceerde een handgeschreven brief waarin Meghan haar vader bekritiseerde. Het echtpaar reageerde daarop, want het is de negatieve berichtgeving in de Britse media zat.

Prins Harry en Meghan Markle hebben in een verklaring laten weten dat ze 'objectieve media heus respecteren', maar de negatieve berichtgeving rondom Meghan zat zijn. "Ik kan niet langer aan de zijlijn toekijken hoe mijn vrouw lijdt onder alle berichten", meldt prins Harry. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

In voetsporen van moeder Diana: prins Harry loopt door zelfde mijnenveld

Hij doelt daarbij op de recente publicatie van Mail on Sunday, waarin een foto van een handgeschreven brief staat. In die brief bekritiseerde Meghan haar vader Thomas Markle. 

Er zijn de laatste jaren in de Britse media vaak negatieve berichten verschenen over Meghan Markle.

'Vrees dat de geschiedenis zich herhaalt'

Prins Harry wil nu dat dat stopt en verwijst in de verklaring naar de dood van zijn moeder, prinses Diane. Zij verongelukte in 1997. Ook zij stond vaak in het middelpunt van de belangstelling van Britse roddelpers. Harry laat nu weten dat hij 'vreest dat de geschiedenis zich herhaalt.'

"Ik heb gezien wat er gebeurt als iemand waar ik zoveel van houd wordt gecommercialiseerd dat ze niet langer wordt behandeld of gezien als een echte persoon," schrijft de prins.

'Slachtoffer van Britse roddelpers'

Volgens hem is zijn vrouw slachtoffer geworden van een 'Britse roddelpers die campagnes tegen individuen opzet, zonder na te denken over de consequenties'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meghan Markle compleet afgebrand in Australische docu

Juridische procedure

Het echtpaar klaagt de krant en het moederbedrijf Associated Newspaper aan voor misbruik van privé-informatie en inbreuk op het auteursrecht. Prins Harry en Meghan betalen de juridische procedure uit eigen zak.

Als de zaak gewonnen wordt, zal het echtpaar het geld schenken aan een organisatie die zich inzet tegen pesten. "Dit is een meedogenloze campagne die is geëscaleerd in het afgelopen jaar, tijdens haar zwangerschap en tijdens de opvoeding van onze pasgeboren zoon." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore