Royalty

Meghan Markle schakelt ander PR-bureau in voor haar imago

04 september 2019 14:46 Aangepast: 04 september 2019 14:52
Harry en Meghan Beeld © ANP

Meghan Markle (38) heeft een nieuw PR-bureau ingehuurd om haar imago op te krikken, dat meldt het Engelse Daily Mail. Het bureau Sunshine Sachs werkte eerder voor onder meer Harvey Weinstein, nadat hij een vrouw had aangerand.

Normaal wordt de PR van de royals geregeld door Buckingham Palace, maar Meghan heeft zonder overleg een ander bureau ingeschakeld. Ze heeft zelf verklaard dat het bedrijf alleen de PR doet voor haar nieuwe goede doel, maar Daily Mail meldt dat Sunshine Sachs ook de opdracht heeft gekregen om het imago van Meghan zelf op te krikken.

Meghan en Harry kregen deze zomer een stortvloed aan kritiek over hen heen, nadat zij op vakantie zijn gegaan met een privévliegtuig. De hertog en hertogin van Sussex prediken overal dat er meer aan het milieu moet worden gedacht en dat terwijl een privévliegtuig heel slecht is voor moeder natuur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry is in Nederland en hier kun je hem spotten

Ook zou Meghan bang zijn dat de pers nog meer lucht zouden krijgen van de ruzie tussen haar en Kate Middleton. Het PR bureau moet ervoor zorgen dat de negatieve berichtgeving over de ruziënde broers en hun vrouwen stopt.

Het imago van het PR-bureau zelf is ook niet al te best. Zo staat Sunshine Sachs erom bekend dat zij omstreden technieken gebruiken om hun werk voor elkaar te krijgen. Ooit hebben ze geprobeerd negatieve berichten van Wikipedia te verwijderen, iets dat volgens de reglementen van de site uiterst verboden is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore