Royalty

Hoera! Prinses Irene blaast 80 kaarsjes uit

05 augustus 2019 15:40
Beeld © ANP

Prinses Irene heeft vandaag de mooie leeftijd van 80 jaar bereikt. We zetten de oudste zus van prinses Beatrix eens in het zonnetje.

Prinses Irene is misschien wel een van de markanste leden van de koninklijke familie. Ze werd vlak voor de Tweede Wereldoorlog geboren, dat is ook de reden dat ze Irene heet. Haar naam betekent vrede. Haar eerste levensjaren spendeerde ze vooral in Canada, waar de koninklijke familie naartoe was gegaan tijdens de oorlog.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Claudia de Breij en prinses Irene bij Klimaatmars Amsterdam

Op 29 april 1964 trouwde ze met Carlos Hugo van Bourbon-Parma. Ze brak met de protestantse kerk uit liefde voor haar Carlos. Hij was een Fransman van Spaanse komaf die katholiek was en daarom liet zij zich dopen tot de katholieke kerk, wat op veel kritiek uit de protestantste hoek kon rekenen.

Het stel kreeg vier kinderen: Carlos, Margarita, Jaime en Maria. Ook zij hebben vaak de media weten te halen. Bij prinses Margarita kwam dat door haar huwelijk met Edwin de Roy van Zuydewijn en het moddergooien dat ermee gepaard ging. Prins Carlos kwam in het nieuws vanwege zijn buitenechtelijke zoon, die sinds februari 2018 zichzelf ook prins mag noemen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Edwin de Roy van Zuydewijn zit financieel aan de grond

In 1981 was de liefde tussen Irene en Carlos over en scheidden ze. Toch bleef de band altijd goed. Haar ex-man was zelfs nog vaak aanwezig bij belangrijke gebeurtenissen van de koninklijke familie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

5 royale feitjes die je nog niet wist over prinses Margriet

Prinses Irene staat bekend om haar liefde voor de natuur en is betrokken bij verschillende goede doelen. In 2001 kocht ze zelfs een stuk grond in Zuid-Afrika om er een natuurreservaat van te maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Foto's: prinses Irene zet landhuis te koop

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore