Ga naar de inhoud
Royalty

Meghan en Harry krijgen kritiek op verjaardagsbericht George

Beeld © Getty Images

Iedere letter die het Britse koningshuis schrijft wordt onder de loep genomen, zeker als het gaat om prins Harry en Meghan Markle. Op de verjaardag van hun neefje schreven zij een verjaardagsbericht, maar royal-fans zijn niet tevreden over de manier waarop zij dit deden.

"Hij is de toekomstige koning. Behandel hem met respect"

Het is vandaag de zesde verjaardag van prins George, het oudste zoontje van prins William en Kate Middleton. En om dat te vieren, besloten de koninklijke ouders om een foto serie van het jonge prinsje op hun Instagram te zetten. Onder de zoete kiekjes reageerden Georges oom en tante. "Van harte gefeliciteerd. We wensen je een heel speciale dag en heel veel liefde!", schreef Sussex Royal bij het bericht. Dit viel echter niet goed bij fans van het Britse koningshuis. 

Verjaardag
Lees ook:
Verjaardag prins George vastgelegd door zijn moeder Kate

Volgens sommigen zouden de hertog en hertogin van Sussex anders hun neefje feliciteren. "Hij is de toekomstige koning. Behandel hem met respect", schreef één fan. "Het is Zijne Koninklijke Hoogheid!", vond een ander. "Het is prins George voor jullie", gaat een ander verhaal. "Niet vergeten dat te zeggen!" Het moge duidelijk zijn, een aantal fans zijn van mening dat het stel hun plek in hiërarchie moeten erkennen bij hun verjaardagsboodschap aan prins George. 

"Alle andere koninklijke accounts noemden hem 'prins'... Dat is wel opvallend", vond weer een ander. Toch zijn er ook genoeg fans van Harry en Meghan die vinden dat critici zich een beetje moeten inhouden. "Het zijn Georges oom en tante. Zij hoeven zijn titel niet te benoemen. Het gaat erom dat ze oprecht zijn", vond iemand. "Doe niet zo moeilijk en relax", ging eentje verder. "Familie is familie en hoe zij elkaar aanspreken is niet aan ons." 

Prins
Lees ook:
Prins George krijgt magisch themafeestje voor verjaardag

Bovendien is het maar de vraag of het stel zelf de opmerking heeft geplaatst, of dat één van hun stafleden hier verantwoordelijk voor is. Op de verjaardag van zowel prinses Charlotte als prins Louis schreven prins Harry en Meghan wél de eerste naam bij hun felicitaties.