Ga naar de inhoud
Misdaad

Joran van der Sloot wil meer bescherming na mishandeling

Joran van der Sloot Beeld © ANP

Joran van der Sloot (35) is in de Peruaanse gevangenis flink mishandeld en wil beter worden beschermd. Dat laat zijn advocaat Maximo Altez weten aan Amerikaanse media en in gesprek met RTL Boulevard. De raadsman maakt zich zorgen om de veiligheid van de Nederlandse veroordeelde moordenaar. Hij wil dat zijn cliënt naar een andere afdeling of gevangenis wordt overgeplaatst.

"Hij is gewond geraakt aan zijn hand en is geslagen"

“Het was een gevecht tussen andere gevangenen. Hij is daarin terechtgekomen omdat hij iemand wilde helpen of verdedigen. Hij is gewond geraakt aan zijn hand en is geslagen”, zegt Altez. Joran werd opgenomen op de ziekenboeg om behandeld te worden aan zijn verwondingen.

In een brief aan justitie, die in handen is van RTL Boulevard, schrijft de advocaat dat Joran een snijwond opliep in zijn hand. Hij wil dat justitie, ondanks dat Joran vastzit voor zware feiten, ervoor zorgt dat de veiligheid van de gevangene gewaarborgd wordt. “Het is essentieel om te onthouden dat alle mensen, ongeacht hun achtergrond of gepleegde misdaden, het recht hebben om waardigheid en respect te worden behandeld”, schrijft de raadsman in de brief.

Joran
Kijk ook:
Joran van der Sloot wil zijn straf in Nederland uitzitten

Het aankomende weekend wil de advocaat Joran bezoeken, om te kijken hoe het met zijn cliënt gaat. Joran zit momenteel gedetineerd in de zwaarbeveiligde en beruchte Challapalcagevangenis in Peru. De Verenigde Staten hebben om zijn uitlevering gevraagd, zodat ze hem kunnen vervolgen voor afpersing en fraude. Het Zuid-Amerikaanse land heeft daar al mee ingestemd, waardoor de uitlevering een kwestie van tijd is.

Joran werd in 2012 veroordeeld door de moord op de 21-jarige Stephany Flores en kreeg 28 jaar cel. Begin dit jaar kreeg hij nog eens achttien jaar extra celstraf wegens het smokkelen van cocaïne in de gevangenis.

Advocaat Joran van der Sloot weet niet hoe het met hem gaat na mishandeling

02:29
Joran
Kijk ook:
Joran van der Sloot wordt verdacht van witwaspraktijken