Ga naar de inhoud
Misdaad

Justitie: Lucky handelde planmatig bij gruwelijke schietpartij Zwijndrecht

Minh Nghia V. wordt verdacht van moord en poging tot moord.

Minh Nghia V. (49), oftewel Lucky, handelde planmatig voorafgaand en tijdens de schietpartij in Zwijndrecht. Dat stelt het Openbaar Ministerie maandagmiddag in de rechtbank. Volgens de officieren van justitie observeerde hij zijn ex-vriendin Anneke al meermaals voordat het gruwelijk misging voor een winkelcentrum in de Zuid-Hollandse plaats. 

"De informatie die wij hebben kan niets anders betekenen dan dat verdachte Anneke meerdere malen geobserveerd heeft"

Tijdens de voorbereidende zitting was de man zelf niet aanwezig, maar gaf het Openbaar Ministerie een uitgebreide toelichting op het strafrechtelijk onderzoek. Volgens de officieren lijkt het erop dat de man het niet kon verdragen dat zijn relatie met Anneke stuk was gelopen. “De informatie die wij hebben kan niets anders betekenen dan dat verdachte Anneke meerdere malen geobserveerd heeft”, zegt het OM. Daarnaast zou hij vele berichten naar de vrouw hebben gestuurd. Daarin zou hij Anneke hebben gesmeekt, maar ook hebben uitgescholden en bedreigd.  

Rechtszaak
Lees ook:
Rechtszaak tegen schutter Zwijndrecht van start: waarom moest ex-schoonmoeder dood?

De verdachte zou naar eigen zeggen met Anneke hebben willen praten. Toen zij begon te gillen en omstanders zich ermee bemoeiden, zou hij in de lucht hebben geschoten, om vervolgens op zijn ex-vriendin en voormalig schoonmoeder te schieten. Anneke raakte ernstig gewond en haar 66-jarige moeder overleefde de schietpartij niet. 

Voorarrest
Lees ook:
Voorarrest verdachte Zwijndrecht verlengd, beloning voor gouden tip uitgekeerd

Lucky was na het incident bijna vijf weken op de vlucht. Na een intensieve klopjacht wist de politie hem, mede door een tip van een burger, op te pakken. Volgens justitie bestaat er geen twijfel dat hij heeft geschoten.

De verdachte legde een bekentenis af, zijn dna zat op het vuurwapen, er zijn camerabeelden veiliggesteld en verschillende getuigen hebben een verklaring gegeven aan de politie. Omstanders zeiden tegen agenten dat Lucky 'kalm en vastberaden oogde'.

Beelden van aanhouding verdachte fatale schietpartij in Zwijndrecht

05:57