Ga naar de inhoud
Misdaad

Ridouan Taghi niet bij Marengo-proces na arrestatie Weski

Zwaarbewapende politie bij de bunker in Amsterdam, waar Taghi (rechts) terechtstaat. Beeld © ANP

Hoofdverdachte Ridouan Taghi (45) is niet in de rechtbank verschenen bij de hervatting van zijn strafzaak. Na de arrestatie van zijn advocaat Inez Weski (68) voert hij noodgedwongen zijn eigen verdediging in het Marengo-proces. De rechtbank gaf aan dat de arrestatie van de advocaat hen 'niet onberoerd' laat. Op korte termijn zullen de rechters met Taghi in gesprek gaan over de nieuwe situatie.

De rechtbank benoemt dat ze een handgeschreven briefje van Taghi heeft ontvangen. Daarin staat dat hij zonder advocaat zit, voorlopig zijn eigen verdediging zal voeren en dat hij blijft staan achter de al eerder ingediende onderzoekswensen. Ook blijkt dat andere advocaten van het kantoor Weski geen bijstand meer verlenen aan Taghi.

'Ridouan
Lees ook:
'Ridouan Taghi wil eigen verdediging voeren in Marengoproces'

Advocaat Guy Weski, inmiddels eigenaar van het advocatenkantoor en zoon van Inez Weski, was wel aanwezig bij de zitting, maar sprak niet over de arrestatie van zijn collega en moeder.

Ook kroongetuige Nabil B. zit momenteel zonder advocaat. Zijn positie in het proces komt naar verwachting in juli verder aan de orde.

Bron: RTL Boulevard