Ga naar de inhoud
Misdaad

Nick Carter mag aanklacht tegen vermeende slachtoffers doorzetten

Nick Carter Beeld © ANP

Backstreet Boys-zanger Nick Carter (43) mag zijn tegenaanklacht doorzetten tegen de vrouw die hem beschuldigt van seksueel geweld, meldt tijdschrift 'People'. De vrouw, Shannon Ruth, probeerde de aanklacht te stoppen. Shannon klaagde Nick aan in december. De zanger meent dat de vrouw hem wil afpersen.

De zanger wordt door twee vrouwen aangeklaagd en heeft tegen allebei juridische stappen genomen. Shannon vindt dat Nick haar met de aanklacht wil 'intimideren en haar recht op vrijheid van meningsuiting wil inperken'.

De rechter oordeelde dat Shannon niet genoeg bewijs had aangedragen om haar onschuld te ontkennen. Het juridisch team van Nick had dat daarentegen wel gedaan. Daardoor mag de tegenaanklacht doorgaan.

Vrouw
Lees ook:
Vrouw die Nick Carter beschuldigt: 'Hij wil me intimideren'

Shannen beweert dat Nick haar in 2001, toen zij 17 was en hij 22, tot seksuele handelingen heeft gedwongen. De andere vrouw zegt door hem te zijn verkracht rond 2000. De artiest claimt dat beide vrouwen misbruik maken van de #MeToo-beweging en zelf ten koste van hem bekendheid willen krijgen. In de tegenaanklacht worden de vermeende slachtoffers beschreven als 'opportunisten' die 'onschuldige levens willen verwoesten'.

Nick
Lees ook:
Nick Carter neemt juridische stappen na beschuldigingen seksueel geweld