Ga naar de inhoud
Misdaad

Nederlandse vriendin van terreurverdachte Miss België vrijgelaten

Politie België Beeld © ANP

De Nederlandse reisgenote van de man die een aanslag op de Miss België-verkiezing zou hebben willen plegen, is weer vrij. Ze wordt niet verdacht van betrokkenheid bij de terreurplannen die de man zou hebben beraamd.

Het onderzoek moet verder uitwijzen of de vrouw simpelweg op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was, zegt een woordvoerder van het federaal parket. "Er was in ieder geval geen reden tot voorlopige hechtenis en ze is niet in verdenking gesteld." Het parket wil verder niets kwijt over de vrouw, die niet de geliefde maar enkel een vriendin van de verdachte zou zijn.

Man
Lees ook:
Man 'wilde geen aanslag plegen' tijdens Miss België-show

De Nederlandse zat samen met de 46-jarige Peter C. in de auto toen hij zaterdagavond werd opgepakt. C. had kaartjes voor hen tweeën gekocht voor de schoonheidswedstrijd in Plopsaland in de West-Vlaamse badplaats De Panne.

De man uit Lommel was niet bekend bij de politie of de veiligheidsdiensten. Er is nog niks duidelijk over een eventueel motief. Hij wordt donderdag voorgeleid en hoort dan of hij langer vast blijft zitten.