Ga naar de inhoud
Misdaad

Hoger beroep van rapper Murda in Turkije verplaatst naar najaar

Murda Beeld © ANP

Het hoger beroep van de Nederlands-Turkse rapper Murda (39) over zijn songteksten waarin hij cannabisgebruik zou aansporen is verplaatst naar komend najaar, laat zijn manager desgevraagd weten aan het ANP. De zaak zou eerder vorig najaar dienen in Turkije.

Een precieze datum van het hoger beroep in Turkije is niet bekend. Volgens de manager is er 'geen touw aan vast te knopen'. De rapper werd in april veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en twee maanden en liet toen weten in hoger beroep te gaan.

De rapper zet de komende tijd gewoon zijn optredens voort. "Zolang het hoger beroep loopt zijn wij onschuldig en kunnen wij vrij in- en uitreizen en onze klussen voortzetten", laat zijn manager weten. "We hebben een tour gepland staan in Europa en bewust nog geen Turkse venues toegevoegd. Nu we weten dat de zaak weer verplaatst is, gaan wij grote shows plannen daar."

Rapper
Lees ook:
Rapper Murda over 'cannabispromotie': 'Dit zijn onschuldige liedjes'

Het Turkse OM was in 2021 een onderzoek gestart naar de songteksten van Murda, ofwel Önder Doğan, omdat hij in enkele nummers het gebruik van cannabis zou aansporen. Hij werd dat jaar in oktober aangehouden op de luchthaven van Istanboel en zat een nacht in de cel.

Rapper
Lees ook:
Rapper Murda 'naar omstandigheden oké' in Turkije