Ga naar de inhoud
Misdaad

Geen gouden tip in zaak Tanja Groen: 'Tot het laatste moment hadden we hoop'

Moeder Tanja Groen ten einde raad: 'Ik hoop dat iemand zijn mond opendoet'

04:53

Een half jaar nadat het jaar van Tanja Groen officieel is geëindigd, concludeert de Peter R. de Vries Foundation samen met het coldcase-team van de Politie-eenheid Limburg dat de gouden tip die zou moeten leiden naar Tanja's vondst niet bij de Foundation is binnengekomen. De beloning van 1 miljoen euro wordt dan ook niet uitgekeerd. Dat meldt Kelly de Vries in een persbericht.

"Wij leven ontzettend mee met de familie en willen vooropstellen dat wij ons altijd blijven inzetten voor het terugvinden van Tanja, ook zonder hoge beloning"

Ondanks de hoge beloning en de vele media-aandacht in Nederland, België en Duitsland is Tanja tot op heden niet gevonden. Dit is vooral ontzettend verdrietig voor haar familie. Corrie en Adrie Groen, de ouders van Tanja, hebben er de afgelopen tijd alles aan gedaan om antwoord te krijgen op de vraag waar hun dochter is. Ook de Foundation is uiteraard zeer teleurgesteld en had gehoopt dat een dergelijke hoge beloning iemand tot praten zou bewegen, zo laat Kelly weten in het persbericht. 

"Tot het laatste moment hebben wij gehoopt dat wij Tanja konden terugbrengen bij haar ouders. Helaas hebben een miljoen euro en een jaar lang media-aandacht dit niet kunnen realiseren", aldus de dochter van Peter R. de Vries. "Wij leven ontzettend mee met de familie en willen vooropstellen dat wij ons altijd blijven inzetten voor het terugvinden van Tanja, ook zonder hoge beloning."

Nederland
Bekijk ook:
Nederland onderzoekt eindelijk rol Marc Dutroux in zaak Tanja Groen

Het onderzoek vanuit het coldcase-team Limburg naar Tanja Groen gaat onlangs anders onverminderd door. Op dit moment is het coldcase team nog bezig om het laatste deel van de tips zoals die nu nog bij de politie liggen te bekijken. Daarbij hoort ook het rechtshulpverzoek dat ingediend is bij de Belgische autoriteiten.

Kelly de Vries: "Toch zou ik graag nog een keer een oproep doen aan diegene die meer weet: ook al heeft een miljoen euro jou niet over de streep getrokken om te praten, weet dat jij altijd bij de Peter R. de Vries Foundation terecht kan om jouw informatie (anoniem) te delen. Wij geven niet op en ik hoop dat jij uiteindelijk besluit om toch te vertellen waar wij Tanja kunnen vinden."

Nog
Lees ook:
Nog een maand een miljoen voor gouden tip in zaak Tanja Groen

De recordbeloning van 1 miljoen euro wordt vrijgegeven om door de Foundation in andere (coldcase-)zaken ingezet te worden als beloning of om slachtoffers van misdrijven op andere manieren bij te staan.