Ga naar de inhoud
Misdaad

Zaak lekkende agent Lil Kleine uitgesteld

Lil Kleine Beeld © ANP

De zitting in de zaak van de ex-politieagent die wordt verdacht van het lekken van informatie over Lil Kleine (28), toen die in februari op het Amsterdamse hoofdbureau vastzat voor mishandeling van zijn verloofde Jamie Vaes (33), is vandaag niet doorgegaan en uitgesteld.

“Aan de andere kant is het ook in het belang van cliënt om de zaak niet af te doen in een kortere tijd”

De politierechter vond de zaak te complex en heeft deze doorverwezen naar de meervoudige kamer, een rechtbank met drie rechters in plaats van één. 

Juicekanaal Reality FBI publiceerde in februari een Snapchat-gesprek van iemand die zich voordeed als agent en waarin werd gezegd dat Lil Kleine in de politiecel huilde en niet wilde eten. Daarop startte het Openbaar Ministerie (OM) in september een onderzoek. De politie zette de agent in mei op non-actief.

Naast het schenden van het ambtsgeheim wordt Michael B. ook verdacht van twee zedenfeiten, namelijk verleiding/poging verleiding en het tonen en vragen van schadelijke afbeeldingen aan een minderjarige. B. vroeg volgens het OM aan het slachtoffer om seksuele handelingen te verrichten.

Ex-politiemedewerker
Lees ook:
Ex-politiemedewerker wordt vervolgd na lekken info over Lil Kleine

Op de zitting dinsdag zei de politierechter in Amsterdam bij aanvang de zaak te complex te vinden. Er was anderhalf uur voor ingeruimd, maar omdat de tenlastelegging was veranderd en de verdediging daardoor meer tijd nodig had voor het pleidooi, besloot de politierechter de zaak niet inhoudelijk te behandelen. 

Wat de verdediging en het OM betreft, had de zitting gewoon kunnen doorgaan, maar de zaak begon al later en de rechter was van mening dat de meervoudige kamer de zaak moet behandelen. Een datum voor die inhoudelijke behandeling moet nog worden gevonden. 

De advocaat van B. was niet blij met het uitstel. Volgens haar is de zaak voor haar cliënt een zware last, mede gezien de aandacht die ervoor is. "Aan de andere kant is het ook niet in het belang van cliënt om de zaak onder tijdsdruk af te doen."

Politiemedewerker
Lees ook:
Politiemedewerker geschorst na lekken informatie Lil Kleine