Ga naar de inhoud
Misdaad

Peter R. de Vries Foundation richt zich nu ook op zaak Rosleny Magdalena

Kelly de Vries vecht voor familie van vermoorde Rosleny Magdalena

04:49

Naast de vermissingszaken van Tanja Groen, Jaïr Soares en Germa van den Boom looft de Peter R. de Vries Foundation nu ook een enorm bedrag uit voor degene die de gouden tip heeft in de zaak Rosleny Magdalena. Zij werd zes jaar geleden op 28-jarige leeftijd vermoord en de dader is nog steeds niet gepakt. Peter R. de Vries heeft zich jaren ingezet voor de moordzaak.

Vanavond vond een stille tocht plaats ter nagedachtenis aan Rosleny Magdalena. Op de plek van de moord maakte de Peter R. de Vries Foundation bekend dat zij een beloning uitlooft van €100.000 aan de persoon wiens informatie leidt tot de aanhouding en veroordeling van de dader. Ook wordt er €25.000 beschikbaar gesteld voor de tip die leidt naar de identificatie van de op camerabeelden vastgelegde fietser. Om aanspraak te maken op (een van) deze bedragen dient de gouden tip voor 17 mei 2023 bij de Foundation te zijn binnengekomen. 

Nichtje
Zie ook:
Nichtje doodgeschoten Rosleny Magdalena nog steeds op zoek naar dader

Kelly de Vries, directeur Peter R. de Vries Foundation, laat weten: “De politie stond op het punt deze moordzaak over te dragen aan het coldcaseteam. De Peter R. de Vries Foundation wil alles op alles zetten om deze zaak nu op te lossen, omdat er mensen moeten zijn die weten wat er is gebeurd. Spreek nu! Dit kan (ook anoniem) via ons tipformulier.”

Op 17 november 2019 – 3 jaar na de moord op Rosleny – sprak Peter R. de Vries met de Amsterdamse nieuwszender AT5 over deze moordzaak en zei hierover het volgende: “Ik vind dat de zaak ingrediënten heeft die erop wijzen dat de oplossing mogelijk is. Daarom wil ik er ook alles aan doen om iedereen te stimuleren om nog een tandje bij te zetten, een extra stap te zetten. Mijn overtuiging is dat het kan en dan moet het ook.”

Royce de Vries volgt vader Peter R. op in zaak Rosleny Magdalena

01:43

Over de zaak

Op donderdag 17 november 2016 omstreeks 08.00 uur vertrekt Rosleny van huis om haar dochter naar de Lotusschool, aan het Holendrechtplein, te brengen. Op datzelfde moment verschijnt er een fietser in beeld bij het viaduct van de Holendrechtdreef. Dit is vlakbij de Vomar. De fietser lijkt vanaf het Ochtenhof aan te komen fietsen. Nadat Rosleny haar dochter heeft weggebracht en onder het viaduct doorfietst, lijkt zij te worden gevolgd door de fietser in een regenpak, die daar eerder rondhing. Als Rosleny bij de brug aan het Maldenhof fietst, wordt zij beschoten. Het is dan ongeveer 08.15 uur. Reanimatie mag helaas niet meer baten. Zij sterft ter plekke.

Nicht
Zie ook:
Nicht vermoorde Rosleny Magdalena doet emotionele oproep

De Peter R. de Vries Foundation is op zoek naar de gouden tip die leidt tot aanhouding en veroordeling van de dader. Het politieonderzoek kan ook verder geholpen worden als de identiteit van de fietser kan worden vastgesteld. Deze fietser kan tenslotte de dader zijn of een hele belangrijke getuige. Daarom looft de Peter R. de Vries Foundation een extra €25.000 uit om de identiteit vast te stellen van deze persoon. Deze fietser, man of vrouw, is waarschijnlijk tussen de 170 cm en 185 cm. Droeg een regenjas met een witte en/of reflecterende streep op de schouders en reed op een damesfiets. Over de schouder is een tas te zien.