Ga naar de inhoud
Misdaad

Zoon Glennis Grace krijgt taakstraf van 120 uur en agressietraining

‘Taakstraf en leerstraf flinke dreun voor zoon Glennis Grace’

05:58

De 16-jarige zoon van Glennis Grace (44) is donderdag veroordeeld tot 120 uur taakstraf, waarvan 40 uur voorwaardelijk, voor het geweldsincident in de Jumbo in februari eerder dit jaar. Ook moet hij een agressietraining van 35 uur volgen. Glennis, haar zoon en een aantal andere daders zouden zich volgens de rechtbank schuldig hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging in groepsverband.

In februari van dit jaar werd de zoon van Glennis de Jumbo uitgeduwd, nadat hij weigerde zijn elektronische sigaret op te bergen in de winkel. Hij zou zich hevig hebben verzet en zelfs hebben gegooid met winkelmandjes. Later op de avond besloot zijn moeder met wat aanhang verhaal te halen bij de Jumbo-medewerkers. 

Op bewakingsbeelden is te zien dat de supermarktmedewerkers werden getrapt en geslagen door deze groep. Ook zou Glennis een medewerker met de platte hand hebben geduwd en hem zelfs een knietje hebben gegeven. De slachtoffers verklaarden eerder dat ze doodsangsten hebben uitgestaan.

'Glennis
Kijk ook:
'Glennis Grace kan imago oppoetsen als ze toch schadevergoeding betaalt'

De kinderrechter eiste twee weken geleden een taakstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk tegen de zoon van Glennis. Ook zou de tiener een contactverbod van één jaar krijgen met de aangevers en een locatieverbod van één jaar bij de betreffende supermarkt. Daarnaast zou hij een leerstraf van 35 uur moeten volgen, waarbij hij wordt getraind om zijn agressie onder controle te krijgen. 

Tijdens de uitspraak van vandaag hoort de zoon van Glennis dat hij deze straf dus ook krijgt. Hierbij is rekening gehouden met de media-aandacht voor de zaak. Tot slot krijgt de tiener ook een contactverbod van een halfjaar en een winkelverbod voor de betreffende Jumbo van een halfjaar.

Advocaat
Kijk ook:
Advocaat zoon Glennis Grace niet blij met strafeis: ‘Te fors’

Niet alleen de zoon van Glennis stond vandaag voor de kinderrechter, want ook zijn minderjarige vriend was betrokken bij het incident. Tegen de 15-jarige jongen werd eerder een taakstraf van 50 uur geëist, omdat zijn rol in deze zaak volgens het OM kleiner is. Ook zou hij volgens het OM minder strafbare feiten hebben gepleegd. Vandaag hoort deze vriend in de rechtbank dat hij voor alle feiten wordt vrijgesproken. 

De zangeres is woensdag veroordeeld tot 200 uur taakstraf. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 200 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand tegen Glennis.

Glennis Grace geeft eerste reactie op straf voor geweld in Jumbo

00:51