Ga naar de inhoud
Misdaad

Glennis Grace gaat na rechtszaak praten met slachtoffers

Glennis Grace Beeld © ANP

Glennis Grace (44) gaat na het afronden van de rechtszaak om de tafel met de slachtoffers van het geweldsincident in de Jumbo. Dat zei de zangeres woensdagavond aan het einde van de zitting, die in totaal zo'n tien uur duurde.

"Ik hoop dat de slachtoffers hun leven weer op kunnen bouwen"

Richard Korver, de advocaat van de slachtoffers, liet weten dat zijn cliënten graag met Glenda Batta, zoals de zangeres echt heet, in gesprek gaan. Dat willen ze echter pas doen na het afronden van de strafzaak en het vonnis. De advocaten van Batta lieten weten dat zij graag op dat aanbod ingaat.

Bekijk
Lees ook:
Bekijk hier de reconstructiebeelden van het Jumbo-incident met Glennis Grace

Woensdagmiddag eiste de officier van justitie tegen de zangeres een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand voor het geweldsincident in een Amsterdamse supermarkt in februari dit jaar. Op 9 november doet de rechter uitspraak. "Ik hoop gewoon dat dit het laatste stukje is van alles wat er is gebeurd", zei Glenda na afloop van de zitting. "Ik hoop dat de slachtoffers hun leven weer op kunnen bouwen stap voor stap en dat hoop ik ook voor mezelf, eerlijk gezegd."

John
Lees ook:
John na rechtszaak Glennis Grace: 'Ze verdient een tweede kans’

Donderdag moet Batta weer voor de rechter in Amsterdam verschijnen, maar dan ter begeleiding van haar 15-jarige zoon. Ook hij wordt verdacht van geweldpleging in de Amsterdamse supermarkt, net als zijn 15-jarige vriend. Die zitting is, omdat zij minderjarig zijn, besloten.

‘Bewakingsbeelden Jumbo tijdens incident met Glennis Grace zijn stuitend’

06:03