Ga naar de inhoud
Misdaad

Glennis Grace voor de rechter voor mishandeling en bedreiging

Zwijgzame Glennis Grace meldt zich bij de rechtbank

01:30

Glennis Grace (44) moet zich woensdag in de rechtbank verantwoorden voor een vechtpartij in een Jumbo-supermarkt in Amsterdam afgelopen februari. De zangeres zou met een groep verhaal zijn gaan halen nadat haar vijftienjarige zoon de supermarkt was uitgezet vanwege het roken van een elektronische sigaret.

RTL Boulevard onthulde dinsdag dat Glenda Batta, zoals de zangeres heet, een sleutelrol speelde bij de mishandeling. Zo zou zij de eerste klap hebben uitgedeeld aan een medewerker van de supermarkt, later zou ze hem ook een knietje hebben gegeven.

Camerabeelden spreken verhaal van Glennis volledig tegen

09:36
Rob
Lees ook:
Rob Goossens: 'Glennis Grace heeft alleen maar domme beslissingen genomen'

De zangeres verklaarde dat ze naar de supermarkt was gekomen nadat haar zoon, eerder die avond, thuiskwam met het verhaal dat hij was aangevallen door vier medewerkers en daarbij gewond raakte. Volgens Glennis liep de situatie vervolgens uit de hand omdat ze uitgelachen werd door het winkelpersoneel toen ze verhaal kwam halen. Het was, zegt de zangeres, niet de intentie om de situatie te laten escaleren.

Marc-Marie
Lees ook:
Marc-Marie Huijbregts na interview Glennis Grace: 'Ze kwam kwaad uit de vagina'

Het Openbaar Ministerie vervolgt de Glennis voor openlijke geweldpleging, mishandeling met voorbedachte rade en bedreiging. Naast de zangeres staat ook haar 27-jarige ex-vriend voor de meervoudige kamer  van de rechtbank, samen met twee Amsterdammers van 20 en 21 en een man van 51 uit Loenen aan de Vecht.

Een dag later komen twee minderjarige verdachten voor de rechter. Die zitting vindt plaats achter gesloten deuren. Het gaat onder meer om de zoon van Glennis.

 

Bewoners
Lees ook:
Bewoners Jordaan duidelijk over buurvrouw Glennis Grace: 'Fout, heel erg fout'