Ga naar de inhoud
Misdaad

Peter R. de Vries Foundation looft €250.000 uit voor vindplaats Germa van den Boom

Peter R. de Vries wilde graag zaak Germa van den Boom oplossen

04:30

In één van de laatste interviews die Peter R. de Vries voor zijn overlijden in 2021 gaf, vertelde hij ook de verdwijning van Germa van den Boom heel graag te willen oplossen. De uitzending die hij in 2007 over haar verdwijning had gemaakt bracht veel teweeg, maar Germa werd helaas niet gevonden. Deze zaak heeft hem - in de 15 jaar die daar op volgden - nooit losgelaten, net zoals de familie het ook nooit zal kunnen loslaten.

Om deze reden doet de Peter R. de Vries Foundation een ultieme poging om Germa thuis te brengen door het uitloven van een kwart miljoen euro voor de gouden tip. De tip die leidt tot de vondst van Germa moet voor 20 april 2023 zijn binnengekomen bij de Foundation om aanspraak te kunnen maken op dit geldbedrag.

Stichting
Lees ook:
Stichting de Gouden tip verder als Peter R. de Vries Foundation

Het is een zwoele zomernacht eind juli 1984 als de 19-jarige Germa van den Boom uit het Brabantse Nieuwendijk rond kwart voor twee bij haar voor de deur aan de Dwarssteeg wordt afgezet door haar buurjongen. Germa was dat weekend voor het eerst alleen thuis. Haar ouders waren een paar dagen weg.

Ze is die avond met vriendinnen uit geweest. Dit is het laatste moment dat Germa levend wordt gezien. Omdat Germa verschillende telefonische oproepen niet beantwoordt, besluit het gezin Van den Boom halsoverkop terug te rijden naar huis. Binnen treffen ze sporen aan die wijzen op een misdrijf. Voor de politie en de familie is het duidelijk dat zich in het huis een drama moet hebben afgespeeld waar Germa het slachtoffer van is geworden. Nu, 38 jaar later, weet haar familie echter nog steeds niet waar Germa is en wat er met haar is gebeurd.

Kelly de Vries zegt over deze zaak: 'Het kan niet anders dan dat er iemand in deze zaak meer weet, maar al bijna 40 jaar zijn/haar mond houdt. Het is tijd om te vertellen wat u weet, voor een schoon geweten én voor een kwart miljoen euro. Dit kan (ook anoniem) via onze tiplijn. Spreek nu, geef de familie de duidelijkheid die zij al zo lang zoeken en breng Germa thuis.'

Peter
Lees ook:
Peter R. de Vries Foundation schiet nabestaanden Jaïr Soares te hulp

De oudere zus van Germa weet dat het emotionele tijden worden. 'De familie realiseert zich dat de hernieuwde aandacht voor de verdwijning van Germa opnieuw behoorlijk wat emoties zal losmaken, zeker bij de bewoners van Nieuwendijk. Voor ons als familie is het echter, juist na zoveel jaren, onverteerbaar om niet te weten wat er met haar is gebeurd. Daarom trekken wij met de Peter R. de Vries Foundation nog één keer alle registers open. Het is nu of nooit.'

Meer informatie kun je vinden op www.peterrdevries.nl. Heb je tips? Stuur dan een mail naar tip@peterrdevries.nl