Ga naar de inhoud
Misdaad

OM klaagt Glennis Grace ook aan voor bedreiging

Glennis Grace Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie klaagt Glennis Grace (44) nu ook aan voor bedreiging. De zangeres moet volgende week voor de rechter verschijnen na een ruzie in de Jumbo in Amsterdam afgelopen februari. Daarbij zouden rake klappen zijn gevallen.

Naast geweld in vereniging en mishandeling met voorbedachten rade, is nu ook bedreiging aan de tenlastelegging toegevoegd.

De officier van justitie heeft besloten in totaal zeven personen te dagvaarden voor het geweld in de Jumbo. Glennis staat op woensdag 26 oktober voor de rechter in Amsterdam. De ex-vriend van Glennis is een van de medeverdachten. Hij wordt ook vervolgd voor geweld in vereniging, mishandeling met voorbedachten rade en bedreiging.

Johan
Lees ook:
Johan Derksen in de bres voor Glennis Grace: 'Ze kan niks meer goed doen'

Twee van de zeven verdachten zijn minderjarig. Zij staan de dag na Glennis, op donderdag 27 oktober, terecht in deze zaak. De zoon van Glennis wordt na het incident ook aangehouden. Mogelijk is hij een van die verdachten.

Glennis krijgt na het incident een gebiedsverbod opgelegd. Ook mag ze geen contact opnemen met de medewerkers van de Jumbo. Later biedt de zangeres op Instagram haar excuses aan: 

Glennis Grace door het stof in video na geweldsincident

04:06
Marc-Marie
Lees ook:
Marc-Marie Huijbregts 'bijna overreden' door Glennis Grace