Ga naar de inhoud
Misdaad

Vader slachtoffer Mallorcazaak: 'We willen antwoorden, geen sympathie'

Familie slachtoffer Mallorcazaak spreekt verdachte toe: 'Willen antwoorden'

03:05

"Wij hebben niks aan sympathie of medeleven", sprak de vader van Carlo Heuvelman op dag zeven van de Mallorcazaak, die draait om de dood van zijn zoon Carlo. "Wij willen antwoorden." Hij deed een klemmend beroep op de verdachten in de zaal, die tot nu toe nog niet konden vertellen wat er precies met zijn zoon gebeurd is.

"Mijn allerliefste zoon ligt in een graf, onder de grond, hij is dood"

De 27-jarige Carlo Heuvelman werd in de nacht van 13 op 14 juli voor café De Bierexpress in badplaats El Arenal op Mallorca zo ernstig mishandeld dat hij zware hersenschade opliep en een paar dagen daarna overleed. 

Ook Carlo's vriendin Lisa en zijn moeder kwamen aan het woord. "Mijn zoon, mijn allerliefste zoon ligt in een graf, onder de grond, hij is dood." Ze laat een stilte vallen. "En wat zeg je dan tegen jongens die er van verdacht worden dit te hebben veroorzaakt? Ik heb geen idee, er zijn geen woorden voor."

Hoofdverdachte
Lees ook:
Hoofdverdachte Mallorcaproces: 'Ik heb Carlo niet geraakt'

Vriendin Lisa: "Mijn werkelijkheid was en is dat ik mij elke dag afvraag hoe het toch mogelijk is dat er mensen zijn die dit geweten hebben en niet hun verantwoordelijkheid nemen. Ik word er steeds opnieuw misselijk van."

De antwoorden waar de nabestaanden van Carlo om vroegen kwamen donderdag niet van de verdachten. De zes die om een reactie werden gevraagd, gaven allemaal aan mee te leven met de nabestaanden van Carlo. Sanil B. sprak de hoop uit dat er alsnog iemand naar voren zou stappen. "Ik hoop dat degene die die avond ruzie heeft gekregen met uw zoon inderdaad in gewetensnood gaat komen en toch gaat zeggen wat er is gebeurd."

Rechtbank
Lees ook:
Rechtbank roept verdachten Mallorcazaak op tot openheid: 'Wees nou een vent'

Harde woorden van rechter in Mallorcazaak 'ongebruikelijk'

05:14