Ga naar de inhoud
Misdaad

Hof legt taakstraf en rijverbod op na dodelijk Pinkpop-drama

Aanrijding Pinkpop Beeld © ANP

De 39-jarige Danny S. krijgt 240 uur taakstraf voor het aanrijden van bezoekers die naar Pinkpop waren geweest, zo besluit het hof in Den Bosch maandag. Bij het ongeluk in 2018 komt een man om het leven en raakten drie anderen gewond.

Volgens het hof heeft de man 'aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend' gereden. S. is hiermee veroordeeld voor dood door schuld. Ook legt het hof een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden op en mag de man 24 maanden, waarvan 12 voorwaardelijk, niet rijden.

De slachtoffers zitten in 2018 op de Mensheggerweg, vlakbij het Pinkpopterrein, na te praten over hun bezoek aan het festival. Op dat moment is S. op weg naar zijn werk en rijdt hij de groep aan. Na het ongeluk rijdt hij door, maar meldt zich dezelfde dag nog bij de politie. Een man overlijdt, drie anderen raken zwaargewond.

Geschrokken
Lees ook:
Geschrokken gasten verlaten Pinkpopcamping

Het hof legt een hogere straf op dan dat de rechtbank in Maastricht eerder doet. Dat komt omdat de rechtbank niet vindt dat hij onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden. "Enkele minuten voor het ongeval reed de man over dezelfde weg, maar keerde op een rotonde omdat de weg daar nog was versperd in verband met het Pinkpop-festival. Hij gaf aan zowel op de heen- als op de terugweg de groep niet te hebben gezien. Dat duidt er voor het hof op dat de man al langere tijd niet goed oplette", vindt het hof.