Ga naar de inhoud
Misdaad

Riverdale-acteur krijgt levenslang voor doodschieten moeder

Ryan Grantham Beeld © The CW

De Canadese acteur Ryan Grantham (24) moet voor de rest van zijn leven naar de gevangenis. De acteur die onder meer een rol speelde in het vierde seizoen van 'Riverdale' heeft bekend dat hij in 2020 zijn moeder heeft vermoord, meldt de Canadese publieke omroep CBC.

"Maar in elke vezel van mijn lichaam voel ik spijt"

De 24-jarige Ryan schoot zijn moeder in 2020 in haar achterhoofd terwijl ze achter de piano zat. Kort nadat de acteur haar had doodgeschoten nam hij een video op waarin hij de moord bekende. De dag erna reed hij met een auto vol wapens richting Ottowa, omdat hij van plan was premier Justin Trudeau te vermoorden. Ook zou hij onder meer hebben overwogen met de wapens naar zijn universiteit te gaan. In plaats daarvan besloot de acteur zichzelf aan te geven.

Riverdale-ster
Lees ook:
Riverdale-ster schittert in trailer van romantische film Look Both Ways

Zijn advocaten vertelden eerder tijdens de rechtszaak dat Ryan worstelde met angsten en depressie en in de periode voor de moord op zijn moeder vaker gedachten had over het pijn doen van anderen. De acteur zei in maart in de rechtbank van Vancouver dat hij spijt had van zijn daad. "Het lijkt voor zoiets verschrikkelijks zinloos om sorry te zeggen", sprak hij. "Maar in elke vezel van mijn lichaam voel ik spijt."

Tienerserie
Lees ook:
Tienerserie Riverdale stopt na zeven seizoenen

Ryan acteert sinds zijn 9e en was ook te zien in onder meer Diary of a Wimpy Kid en Supernatural. De acteur komt over veertien jaar in aanmerking voor vervroegde vrijlating.