Ga naar de inhoud
Misdaad

Meer onderzoek nodig naar stoffelijke resten Hoorn

Sumanta Bansi Beeld © Privéfoto

Er is verder onderzoek nodig naar de stoffelijke resten die dinsdag zijn gevonden op een bedrijventerrein in Hoorn. Dat meldt het Openbaar Ministerie woensdag. Het is nog niet duidelijk of de menselijke resten afkomstig zijn van de vermiste studente Sumanta Bansi (22). "Het blijkt nog niet mogelijk om uitsluitsel te geven over de gevonden resten", aldus het OM.

"Het blijkt nog niet mogelijk om uitsluitsel te geven over de gevonden resten"

Sumanta verdwijnt in 2018 van de een op de andere dag. Deze zomer wordt de 42-jarige Manodj B. veroordeeld voor de dood van Sumanta tot vijftien jaar gevangenisstraf, maar haar lichaam is nog altijd niet gevonden. Op het moment van haar verdwijning is de studente biomedische wetenschappen acht weken in verwachting van Manodj B., bij wiens gezin zij na haar overkomst vanuit Suriname inwoont.

De situatie zorgt voor grote spanningen en veel ruzies in het gezin. Bij een eerdere zwangerschap in september 2017 stemt Sumanta onder druk van het gastgezin nog in met een abortus, maar nu is ze vastbesloten het kindje te houden, zo blijkt uit de rechtszaak. De rechtbank is er net als het Openbaar Ministerie van overtuigd dat Manodj B. haar daarop met geweld om het leven brengt en haar lichaam wegmaakt.

Kees van der Spek onthult 'pikant' detail in zaak Sumanta Bansi

04:49
Menselijke
Lees ook:
Menselijke resten gevonden in zoektocht naar vermiste Sumanta Bansi

Dinsdag worden na een verklaring van de verdachte stoffelijke resten gevonden op de aangewezen locatie in Hoorn. "Een gesprek met de verdachte leverde nieuwe informatie op", meldt het Openbaar Ministerie in een persbericht.

Advocaat Maartje Schaap laat na het nieuws aan RTL Boulevard weten dat de familie van Sumanta geschrokken en verdrietig is. "Ze zijn enorm emotioneel. Al die jaren dat er geen duidelijkheid is en dan dit bericht, dat komt heel erg binnen. Voor hen is het nu afwachten of het om de resten van hun Sumanta gaat."

15
Lees ook:
15 jaar cel voor doden Sumanta Bansi, lichaam nooit gevonden