Ga naar de inhoud
Misdaad

Peter R. de Vries Foundation looft kwart miljoen uit voor gouden tip in zaak Jaïr Soares

Peter R. de Vries Foundation schiet nabestaanden Jaïr Soares te hulp

04:11

De Peter R. de Vries Foundation looft 250.000 euro uit voor de tip die leidt naar de vindplaats van Jaïr Soares. De op dat moment 7-jarige jongen verdween op de dag af 27 jaar geleden spoorloos tijdens een dagje strand met zijn familie. "Dit is een zaak die ons heel erg raakt", aldus voorzitter Kelly de Vries.

"De pijn is chronisch. We moeten alles geven"

De verdwijning van Jaïr houdt zijn familie nog iedere dag bezig. "Het gemis slijt nooit", vertelt zijn oudere broer Claudio. "Het is alsof iets aan je knaagt, maar je weet niet waar het zit, waar het vandaan komt en hoe je het kan stoppen. De pijn is chronisch. We moeten alles geven. Ik houd hoop. Hoop is het laatste in mij dat sterft."

Jaïr kwam de dag van de verdwijning met zijn vader, moeder en broer rond 16.00 uur aan op het strand van Monster. Ook een vriendin en haar dochter waren mee. Terwijl de vader met de rest van het gezin rond 17.20 uur patat ging halen bij een strandtent speelden Jaïr en de dochter van de vriendin tikkertje. Rond 18.00 uur meldde de vader de verdwijning van Jaïr bij de strandtent.

Bekende
Lees ook:
Bekende senioren delen hun gouden tips voor de hitte

De politie startte die avond een grote zoekactie in de duinen, maar die leverde niks op. Omdat er tot op de dag van vandaag weinig aanknopingspunten zijn is besloten, met de familie van Jaïr en het coldcaseteam van de Haagse politie, om de zaak opnieuw onder de aandacht te brengen. 

"Het kan toch niet zijn dat een gezellig dagje naar het strand eindigt in een 27 jaar lange zoektocht naar je kind?" aldus Kelly de Vries. "Er moet iemand zijn die meer weet over de verdwijning. De Peter R. de Vries Foundation hoopt dat het life changing bedrag van een kwart miljoen euro iemand ertoe zet om ons te helpen Jaïr te vinden." 

Mogelijke
Lees ook:
Mogelijke doorbraak in coldcasezaak van de 7-jarige Jaïr Soares

Peter R. de Vries richtte op 23 juni 2021 Stichting de Gouden Tip op in een ultieme poging om de verdwijning van Tanja Groen op te lossen. Kort daarna werd een aanslag gepleegd op zijn leven. Na zijn dood werd de stichting omgedoopt tot de Peter R. de Vries Foundation met als doel zijn gedachtegoed te bewaren. 

De verdwijning van Jaïr Soares is de eerste van drie coldcasezaken waar de foundation de komende maanden aandacht voor zal vragen. Wie informatie heeft over de verdwijning kan dat melden via de tiplijn van de foundation. Dat kan ook anoniem. De beloning is zes maanden geldig en verloopt op 4 februari 2023.

Mogelijke doorbraak in coldcasezaak van de 7-jarige Jaïr Soares

04:56