Misdaad

Klaas Otto en vriendin krijgen gebiedsverbod, gemeente sluit woning

31 juli 2022 17:57 Aangepast: 31 juli 2022 19:43
Klaas Otto Beeld © ANP

De gemeente Den Bosch neemt stevige maatregelen na de explosie afgelopen nacht bij de woning van de vriendin van Klaas Otto. Dit laat burgemeester Jack Mikkers, zonder zelf de namen te noemen, weten aan RTL Boulevard. Het koppel mag een maand lang niet in de buurt komen van het huis en daarnaast sluit de burgemeester de woning voor die periode.

"Veel mensen zijn angstig"

De ontploffing in de nacht van zaterdag op zondag was de tweede in een week tijd. Woensdag vond er een explosie plaats bij een huis met hetzelfde huisnummer een straat verder, wat een vergissing leek te zijn. Ondanks twee camerapalen die afgelopen donderdag aan beide ingangen van de straat werden geplaatst, ging er afgelopen nacht toch een explosief af bij de woning.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw explosie bij woning, nu wel huis vriendin Klaas Otto

Het onderzoek van de politie is in volle gang, er zijn nog geen aanhoudingen verricht. In hoeverre de dader of daders van de explosie afgelopen nacht op camerabeelden te zien zijn, is nog niet bekend. Ook daar doet de recherche onderzoek naar.

Over het besluit om tijdelijk Klaas Otto en zijn vriendin een gebiedsverbod op te leggen en de woning te sluiten, zegt de burgemeester van Den Bosch: “We hopen daarmee de rust in de wijk op een goede manier te kanaliseren.” De impact op de buurt is volgens de burgemeester groot. “Veel mensen zijn angstig en als je ’s nachts twee keer in een week tijd explosieven hebt in je buurt, waar je dacht veilig te wonen en te slapen en dat niet zo blijkt te zijn, dan heeft dat veel impact op mensen”, laat Mikkers weten.

Klaas Otto had eerder dit jaar een kortstondige relatie met Rachel Hazes: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore