Ga naar de inhoud
Misdaad

Royce de Vries hoopt dat 'vragen beantwoord worden' na arrestatie Krystian M.

Royce met zijn vader Peter R. de Vries in 2018. Beeld © ANP

Royce de Vries (33) heeft gereageerd op de arrestatie van de 27-jarige Krystian M., een Pool die door justitie is geïdentificeerd als de man die via versleutelde berichten aanstuurde op de moordaanslag op Peter R. de Vries.

"Vanochtend zijn wij door het Openbaar Ministerie geïnformeerd over de aanhouding die is verricht"

"Vanochtend zijn wij door het Openbaar Ministerie geïnformeerd over de aanhouding die is verricht. Wij zijn verheugd met deze ontwikkeling, laat Royce weten. Hij vervolgt: "Aan de kant van de uitvoerders wisten wij immers van minuut tot minuut wat er op 6 juli 2021 heeft plaatsgevonden, maar van de zijde van de aanstuurder(s) en opdrachtgever(s) hebben wij nog veel vragen die onbeantwoord zijn. Wij hopen dat met deze aanhouding onze vragen zullen worden beantwoord."

Verdachte
Lees ook:
Verdachte in zaak Peter R. toont medeleven: 'Ik wens jullie sterkte'

Volgens Het Parool zat M. al in de cel en is hij daar aangehouden. Hij zat vast voor een poging tot moord in Zeewolde in oktober 2021. De verdachte zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Vanwege de moord op Peter R. zitten Delano G. (22) en Kamil E. (36) al vast, omdat zij verdacht worden de moord te hebben uitgevoerd. Dit duo zou via een Google Pixel-smartphone contact hebben gehad met Krystian M.

Royce
Lees ook:
Royce de Vries herdenkt vrijspraak Puttense moordzaak: 'Euforisch'

Nog geen uur na de aanslag op 6 juli vorig jaar reed de politie de twee verdachten klem bij een afrit op de A4. In de vluchtauto werd onder meer het moordwapen gevonden en een patroonhouder met daarop DNA van Delano G., de vermoedelijke schutter.

Ook is in de auto de smartphone aangetroffen, waarop uiterst grof geformuleerde berichten stonden over de moord. Het Openbaar Ministerie zegt nu dus dat uit onderzoek blijkt dat er met Krystian M. werd gecommuniceerd. De advocaat van M. wil tegenover RTL Nieuws geen commentaar geven.

Royce
Zie ook:
Royce de Vries: 'Het is alsof hij elk moment kan binnenkomen'

Tegen Delano G. en Kamil E. is inmiddels een levenslange gevangenisstraf geëist. Zij horen op 14 juli hun vonnis.

Aangrijpend: Royce en Kelly maken gebruik van spreekrecht

09:39