Ga naar de inhoud
Misdaad

Het jaar van Tanja is morgen voorbij: tips worden nog bekeken

Tanja Groen is al sinds 1993 vermist Beeld © Privébezit

Op 23 juni 2021 – op de verjaardag van Tanja Groen - lanceerde Peter R. de Vries Stichting de Gouden Tip om een ultieme poging te doen de verdwijning van deze jonge student op te lossen. Hij riep het jaar van Tanja uit en hoopte door middel van een beloning van 1 miljoen euro – opgehaald via crowdfunding - de ‘gouden tip’ te ontvangen die zou leiden naar het thuisbrengen van Tanja Groen. Morgen, precies een jaar na de lancering, is het jaar van Tanja Groen voorbij. Tips die donderdag na middernacht binnenkomen komen niet meer in aanmerking voor de beloning van 1 miljoen euro.

"De ouders van Tanja - Corrie en Adrie Groen - het coldcaseteam van Limburg en Stichting de Gouden tip gaan door met het zoeken naar Tanja"

Het afgelopen jaar zijn er rond de 1000 tips binnengekomen bij Stichting de Gouden Tip. Volgens de stichting zijn deze 'allemaal zorgvuldig bekeken'. Ook zijn de concrete tips (anoniem) doorgestuurd aan het coldcaseteam van Limburg. 'Het team is momenteel nog steeds bezig met het uitrechercheren van tips. De 1 miljoen euro blijft dan ook beschikbaar voor de gouden tip totdat het coldcaseteam alle tips die tot en met 23 juni 2022 bij Stichting de Gouden Tip zijn binnengekomen heeft onderzocht. Ze verwachten dat zij voor het einde van het jaar bekend kunnen maken hoe dit onderzoek is afgerond', schrijft de stichting. 

Stille
Lees ook:
Stille tocht Tanja Groen vervroegd vanwege verwachte drukte

Ondanks de vele media-aandacht in Nederland, België en Duitsland is Tanja helaas nog niet gevonden. 'Wij beseffen dat de kans om Tanja te vinden steeds kleiner wordt, maar we zullen de hoop nooit opgeven. Ook al is het jaar van Tanja voorbij en vervalt daardoor de mogelijkheid om aanspraak te maken op de beloning, de ouders van Tanja - Corrie en Adrie Groen - het coldcaseteam van Limburg en Stichting de Gouden tip gaan door met het zoeken naar Tanja', schrijven ze. Tipgevers kunnen zich dan ook blijven melden. 

Omroep
Lees ook:
Omroep MAX wijdt uitzending aan Peter R. de Vries en Tanja Groen

Ook uiten de stichting en de ouders van Tanja hun dankbaarheid voor 'iedereen die zich het afgelopen jaar heeft ingezet om Tanja te vinden'. Over enkele weken zal Stichting de Gouden Tip bekendmaken wat haar toekomstplannen zijn. 'Het bestuur heeft nieuwe plannen en zal in lijn met de droom van Peter R. de Vries om een ultieme poging te doen om coldcasezaken op te lossen doorgaan. Wordt vervolgd.' 

Internationale
Lees ook:
Internationale aandacht voor vermissing Tanja Groen

Kelly de Vries: 'Dit moet het jaar van Tanja Groen zijn'

03:36