Ga naar de inhoud
Misdaad

Bezoekster Haags festival mogelijk geprikt met injectienaald

Een vrouw is zaterdag op het dancefestival Den Haag Outdoor in het Zuiderpark mogelijk met een naald geprikt. Een bezoeker zag het gebeuren en waarschuwde de beveiliging. Die hield een verdachte aan en vond bij het fouilleren een naald, zegt Timo Bosman van organisator Hofstad Festivals.

"We zullen vanaf nu nog alerter zijn, want het is vreselijk dat dit gebeurt"

De verdachte, een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is overgedragen aan de politie, die de zaak onderzoekt. De politie wil niet bevestigen of er inderdaad een naald is gevonden, maar zegt het incident 'uiterst serieus' te nemen.

De laatste tijd zijn er vaker meldingen van mensen die zeggen tijdens het uitgaan met een naald te zijn geprikt en die vermoeden dat ze met drugs zijn ingespoten. Over dit fenomeen, 'needle spiking' genoemd, is veel onduidelijk. Het politieonderzoek moet uitwijzen of hier op het Haagse festival sprake van was.

Pinkpop-livestream
Lees ook:
Pinkpop-livestream Måneskin 'kan niet opnieuw worden uitgezonden'

Volgens de festivalorganisator heeft de vrouw zelf niets gemerkt van de prik en heeft ze voor zover hem bekend ook later nergens last van gehad. Wel heeft ze aangifte gedaan, zegt hij. Bij de organisatie zijn geen andere meldingen binnengekomen. "Je hoort dit steeds vaker", zegt Timo. "Maar je denkt: dit overkomt ons niet. We zullen vanaf nu nog alerter zijn, want het is vreselijk dat dit gebeurt."

Bilal
Bekijk ook:
Bilal Wahib laat trouwplannen over aan zijn vriendin

Op Den Haag Outdoor traden zaterdag gedurende de hele dag artiesten op als Frans Duijts, Bilal Wahib en Willie Wartaal.

Bron: ANP/RTL Boulevard