Misdaad

Quincy Promes moet neef schadevergoeding betalen voor steekpartij

08 juni 2022 19:06 Aangepast: 08 juni 2022 20:06
Quincy Promes Beeld © ANP

Quincy Promes (30) moet zijn neef een schadevergoeding betalen voor een steekpartij op een familiefeest in Abcoude in juli 2020. Dat heeft een civiele rechter in Amsterdam woensdag bepaald. De oud-Ajacied hangt ook nog een strafzaak boven het hoofd. Justitie vervolgt hem vanwege deze steekpartij voor poging tot doodslag en zware mishandeling.

"Hij wilde het via de koninklijke weg regelen"

De neef had de zaak aangespannen omdat hij eerst geen aangifte wilde doen, laat zijn advocaat Yehudi Moszkowicz weten aan RTL Boulevard. 'Hij wilde het via de koninklijke weg regelen'. Toen dat niet lukte, werd alsnog een procedure gestart, volgens de advocaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ontdekt door pgp-telefoon: Quincy Promes spil in drugsnetwerk

Ook wilde de neef voorkomen dat het geld van de voetballer zou verdwijnen nar Rusland. Daarom liet Yehudi Moszkowicz beslag leggen op het huis van Quincy Promes, die op dit moment onder contract staat bij Spartak Moskou. 'En bij beslag moet je dagvaarden en dan komt er dus een vonnis', aldus Yehudi Moszkowicz.

In dat vonnis stelt de rechter vast dat Quincy Promes zijn neef gestoken heeft en dat dat een onrechtmatige daad is. En dat hij zijn neef een schadevergoeding moet betalen. De hoogte daarvan moet nog bepaald worden. Verder moet Quincy ook de proceskosten betalen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Justitie gaat Quincy Promes vervolgen voor poging tot moord

Uit het vonnis blijkt dat de voetballer betwist dat hij onrechtmatig gehandeld heeft en zijn neef schade heeft berokkend. De neef zou na de steekpartij zijn been niet meer kunnen gebruiken en lijden aan PTSS. De advocaat die Quincy bijstond in deze procedure was niet gelijk beschikbaar voor commentaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore