Misdaad

Kelly de Vries over gemis Peter R.: 'Het wordt niet minder'

23 mei 2022 22:48 Aangepast: 23 mei 2022 22:53
Beeld © RTL

Kelly de Vries, de dochter van wijlen Peter R. de Vries, schuift als voorzitter van Stichting De Gouden Tip aan in 'Beau' om de zaak van Tanja Groen opnieuw onder de aandacht te brengen. Ook vertelt ze de presentator hoe het nu met haar gaat na het overlijden van haar geliefde vader.

"Daarnaast hebben we spreekrecht dat we kunnen toepassen. Royce en ik zijn van plan om te gaan spreken"

Het gaat naar eigen zeggen 'redelijk', vertelt Kelly. "Het gemis wordt absoluut niet minder, misschien zelfs wel groter. Maar het is fijn om met dit soort dingen (Stichting De Gouden Tip, red.) bezig te kunnen zijn. Om met zijn visie, zijn legacy, bezig te kunnen blijven. Ik vind dat het belangrijk is, maar het is ook een stukje rouwproces voor mezelf."

Binnenkort komt de zaak rondom de dood op Peter R. voor de rechter. Kelly en Royce zijn druk bezig met de voorbereiding. "Het is het ondergaan, deels. Daarnaast hebben we spreekrecht dat we kunnen toepassen. Royce en ik zijn van plan om te gaan spreken. Daar zijn we ons nu op aan het voorbereiden. (...) Het gaat ons vader niet terugbrengen. We hebben onze eigen manier om bij hem stil te staan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verzoeken verdediging in moordzaak Peter R. de Vries afgewezen

Tanja Groen

Kelly hoopt dat de gouden tip in de zaak rondom de in 1993 vermiste Tanja Groen nog steeds binnenkomt. Er is een miljoen euro aan tipgeld, een recordbeloning, gereserveerd tot 23 juni 2022. Kelly legt uit dat als dé tip niet binnenkomt, het bedrag wordt gereserveerd voor andere cold cases. "Daar kan ik nog niks over zeggen, maar wel dat we er erg druk mee bezig zijn en dat we er binnenkort meer over kunnen vertellen."

Wie meer informatie heeft over de verdwijning van Tanja Groen kan een e-mail sturen naar tip@stichtingdegoudentip.nl

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Internationale aandacht voor vermissing Tanja Groen

Beau wordt iedere werkdag rond de klok van 22.00 uur uitgezonden op RTL 4.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore