Ga naar de inhoud
Misdaad

Aangifte gedaan tegen Glennis Grace en zoon na Jumbo-rel

Glennis Grace Beeld © ANP

Er ligt een aangifte tegen Glennis Grace (43), haar 15-jarige zoon Anthony en een derde persoon in verband met het vermeende geweldsincident in een supermarkt van Jumbo eerder deze maand. Dat bevestigt het OM aan RTL Boulevard na berichtgeving van 'Shownieuws'.

Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling in vereniging en met voorbedachten rade. Tegen eenieder van de drie verdachten is eenmaal aangifte gedaan. Het onderzoek is in volle gang en gedurende het onderzoek kunnen er meer aangiften volgen. Door wie de aangiftes zijn gedaan, wil het OM niet bekendmaken.

De zangeres werd vorige week zaterdag opgepakt na een geweldsincident in een supermarkt in Amsterdam. Eerder die dag zou er ruzie zijn ontstaan tussen de 15-jarige zoon van Glennis en medewerkers van de supermarkt. De zangeres is later met een groep verhaal gaan halen. Dit liep zo uit de hand dat Glennis werd opgepakt voor mishandeling en bedreiging.

Drie dagen later mocht Glennis weer het politiebureau verlaten, net als haar zoon. De politie liet weten dat het voor het onderzoek niet nodig is dat zij en haar zoon nog langer vastzitten. 

Glennis
Lees ook:
Glennis overtuigd van onschuld: 'Geen strafbare feiten gepleegd'

De advocaat van Glennis Grace laat aan RTL Boulevard weten geen commentaar te geven en verwijst naar het eerdere statement van Glennis. Zij bracht via social media naar buiten: 'Afgelopen zaterdag ben ik aangehouden na een incident in een supermarkt in Amsterdam. Ik zie het onderzoek, dat nog steeds niet is afgerond, met vertrouwen tegemoet, omdat ik weet dat ik geen strafbare feiten heb gepleegd. Hoewel ik hier graag meer over wil zeggen houd ik in het belang van het onderzoek op dit moment mijn mond. Zodra dat kan geef ik een reactie.'

De aanhouding en verdenking van mishandeling hebben veel invloed op de carrière van Glennis in de nabije toekomst. Zo heeft The Harbour Club de samenwerking met de zangeres verbroken. Haar eerstvolgende optreden zou bij hen zijn. 

Ladies
Lees ook:
Ladies of Soul reageren op incident Glennis Grace: 'Vervelend'

Glennis Grace eiste een vipbehandeling van het politiebureau toen ze weer werd vrijgelaten. Volgens John van den Heuvel was het OM al akkoord gegaan, maar weigerde de politie gehoor te geven aan het verzoek van de diva. 

VIP-behandeling eisen op bureau was 'dom' van Glennis Grace

06:29