Misdaad

John van den Heuvel 'diep teleurgesteld' in collega Mick van Wely

10 februari 2022 21:15 Aangepast: 10 februari 2022 21:17
Mick van Wely en John van den Heuvel Beeld © ANP

John van den Heuvel (59) is diep teleurgesteld in zijn collega Mick van Wely (49). Donderdag werd bekend dat de misdaadverslaggever op non-actief is gezet na grensoverschrijdend gedrag. De maatregel volgt op diverse meldingen door vrouwen bij een van de vertrouwenspersonen van het bedrijf.

"Ik ben diep teleurgesteld en denk op de eerste plaats aan de collega’s die hiermee zijn geconfronteerd"

"Het is erg betreurenswaardig dat vrouwelijke collega’s van de redactie van De Telegraaf - van wie ook ik de namen niet ken - onheus bejegend zijn door grensoverschrijdend gedrag", laat John weten in een reactie. Hij vervolgt: "Ik ben diep teleurgesteld en denk op de eerste plaats aan de collega’s die hiermee zijn geconfronteerd. Verder zit ik net als veel andere collega’s met de nodige vragen, nadat ik zeer onlangs summier op de hoogte ben gesteld."

"Mick en ik hebben de afgelopen jaren veel meegemaakt en stonden soms onder extreme druk als gevolg van ernstige bedreigingen en beveiligingsmaatregelen. Ik wil Mick daarom nu niet laten vallen, maar mijn samenwerking met hem wordt de komende tijd opgeschort. Dat is verdrietig maar het is onder deze omstandigheden helaas onvermijdelijk."  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Misdaadverslaggever Mick van Wely op non-actief na grensoverschrijdend gedrag

"Ik realiseer mij dat ik met mijn handelen grenzen heb overschreden en bied daarvoor mijn excuses aan", liet Mick van Wely in een eerdere reactie weten. "Ik zal de komende tijd onder professionele begeleiding aan mezelf werken en hoop na een periode van non-actiefstelling mijn werkzaamheden te kunnen hervatten."

John sprak zich onlangs in onze uitzending ook nog uit over de The Voice-zaak. Toen zei hij er het volgende over:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marc Overmars voorlopig verwijderd uit spel FIFA 22

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore