Ga naar de inhoud
Misdaad

Celstraf voor man die gestolen spullen Wibi Soerjadi verkocht

Wibi Soerjadi

Een 28-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van twee maanden nadat hij spullen verkocht die waren gestolen uit het huis van Wibi Soerjadi (51). De politierechter acht bewezen dat de verdachte zich schuldig maakte aan heling, zo bevestigt de rechtbank na berichtgeving van 'Shownieuws'.

Roy G., zoals de verdachte heet, wordt ook verdacht van de inbraak in de woning. De rechtbank behandelt die zaak later omdat er nieuw bewijs is binnengekomen, schrijft Shownieuws-verslaggever Janine Schuinder op Twitter. De man is een bekende van justitie, hij pleegde al eerder een inbraak waarvoor een straf van achttien maanden openstaat.

De verdachte zwijgt over de inbraak en heling, zo bleek tijdens de zitting. Maar volgens justitie is duidelijk dat Roy G. wist dat de spullen van diefstal afkomstig waren.

Wibi
Lees ook:
Wibi Soerjadi over inbraak: 'Urn van overleden paard gestolen'

In maart 2020 braken meerdere personen in bij de pianist, terwijl Wibi zelf in Disneyland Parijs zijn vijftigste verjaardag vierde. Onder andere schilderijen, laptops en een kluis werden gestolen. De inbrekers gebruikten de paardenwagen van Wibi om de spullen te vervoeren. In november vorig jaar kregen vijf verdachten al een straf voor heling, de rechter legde tot zes weken cel op waarvan drie voorwaardelijk.