Ga naar de inhoud
Misdaad

Woordvoerder Bill Cosby: 'Nieuwe docu niets meer dan pr-hetze'

De documentaire 'We Need To Talk About Bill Cosby', die 30 januari op de Amerikaanse zender 'Showtime' verschijnt, is volgens Bill (84) en zijn team 'niets meer dan een pr hetze'. De vierdelige serie is gemaakt door filmmaker W. Kamau Bell (49), die Bill als mede-komiek als groot voorbeeld zag voor zwarte mannen binnen de entertainmentindustrie. Volgens hem moet er wel degelijk gesproken worden over Bill. Dit meldt 'The New York Post'.

"Heel veel mensen wisten wat hij deed, maar keken de andere kant op"

De serie gaat in op de aantijgingen die wegens seksueel misbruik zijn gemaakt tegen de eens zo geliefde 'Dr. Huxtable'. Na een langslepende rechtszaak, waarin meerdere getuigen verklaarden tegen Bill, werd de acteur in 2018 voor maximaal tien jaar naar de gevangenis gestuurd. Hij kwam echter in juni 2021 alweer vrij.

Bill
lees ook:
Bill Cosby na vrijlating opnieuw aangeklaagd

"Laten we het inderdaad eens over de heer Cosby hebben. De heer Cosby heeft zich meer dan 50 jaar ingezet voor de mensen die zich buitengesloten voelden in de maatschappij, maakte het mogelijk om hen daar juist wel in te betrekken en zette zich vooral in voor zowel mannen als vrouwen die geen eervol werk kregen binnen de entertainmentindustrie vanwege hun ras en gender. Ondanks dat blijft de heer Cosby een mikpunt voor de media, die hem al jarenlang in een slecht daglicht stellen. En dat wordt bewust gedaan. Maar ondanks dat is er nooit iets tegen hem bewezen in de rechtbank", aldus Bills woordvoerder.

In de documentaire komen verschillende zwarte vrouwen en mannen aan het woord over Bill, die voor hen eens een held was binnen de gemeenschap omdat hij het stigma van zwarte mensen op televisie doorbrak. "Heel veel mensen wisten wat hij deed, maar keken de andere kant op. Daarom heeft hij zo lang weg kunnen komen met zijn gedrag," aldus Eden Tirl, een van de actrices die Bill ervan beschuldigd heeft haar te hebben aangerand.

Slachtoffer
lees ook:
Slachtoffer Bill Cosby doorbreekt stilte met televisie-interview

De documentaire We Need To Talk About Bill Cosby werd afgelopen zaterdag voor het eerst vertoond tijdens het Sundance Film Festival.