Misdaad

Aanklagers verzoeken misbruikzaak tegen Bill Cosby te heropenen

29 november 2021 22:56 Aangepast: 30 november 2021 07:36
Bill Cosby Beeld © ANP

Aanklagers hebben het hooggerechtshof in Pennsylvania verzocht de misbruikzaak tegen Bill Cosby te heropenen. Ze hebben volgens Amerikaanse media een verzoek daarvoor ingediend, nadat de veroordeling van Bill voor seksueel misbruik uit 2018 eerder dit jaar werd geschrapt omdat het proces oneerlijk is geweest.

De 84-jarige acteur kreeg in 2018 een gevangenisstraf van tussen de drie en de tien jaar. Bill ging in hoger beroep. Het proces zou oneerlijk zijn geweest omdat gebruik werd gemaakt van een verklaring die de acteur ooit aflegde in een civiele rechtszaak. Hij dacht dat die verklaring nooit tegen hem kon worden gebruikt in een strafzaak, maar dat gebeurde uiteindelijk toch. Aanklagers hebben daarmee zijn rechten geschonden, zo vond Bill. In juni kreeg de acteur gelijk en kwam hij op vrije voeten.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Bill Cosby: 'R. Kelly met valse bewijzen naar de gevangenis'

Over de beloftes rond de verklaring van Bill verschillen zijn advocaten en de aanklagers van mening. Onder meer vanwege die onduidelijkheden willen de aanklagers dat het hooggerechtshof zich buigt over de zaak.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Slachtoffer Bill Cosby doorbreekt stilte met televisie-interview

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore