Ga naar de inhoud
Misdaad

Ewout Genemans maakt docu over impact moord Peter R. de Vries

Royce en Kelly de Vries en Ewout Genemans Beeld © RTL

Op 6 juli werd er na de uitzending van RTL Boulevard een aanslag gepleegd op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Negen dagen later overleed hij in het bijzijn van zijn familie in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De dagen na de aanslag kwamen er vanuit heel Nederland steunbetuigingen. Het land was in shock. Ewout Genemans blikt in de documentaire 'Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries' samen met de kinderen van Peter, Royce en Kelly, terug op deze heftige periode. En hij kijkt ook samen met hen naar de toekomst.

"Ik voel me vereerd dat ik met hen deze documentaire mag maken"

Ewout interviewt naasten van Peter R. de Vries en spreekt met direct betrokkenen, zoals zijn collega’s bij RTL Boulevard. Wat gebeurde er die week? Wat voor impact hadden de gebeurtenissen op hen? Maar hij gaat ook bijvoorbeeld mee met Royce en Kelly naar de eerste zitting van de rechtszaak over Peter R. de Vries.

Zoon
Lees ook:
Zoon Royce herdenkt geboortedag Peter R.: 'Missen hem iedere dag'

Ewout Genemans: "Peter heeft een enorme nalatenschap en laat een gat achter dat niet gevuld kan worden. Toch zien we in de documentaire hoe zijn kinderen dit, in de geest van Peter, zo goed mogelijk proberen te doen. Zo is Kelly voorzitter geworden van stichting De Gouden Tip en staat Royce de familie Verstappen bij in de zaak Nicky Verstappen. Ik ben onder de indruk van de kracht van de familie en voel me vereerd dat ik met hen deze documentaire mag maken."

Astrid
Zie ook:
Astrid Holleeder over Peter R.: 'Voor altijd samen'

De documentaire Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries wordt gemaakt door No Pictures Please en is maandag 27 december om 20.30 uur te zien bij RTL 4.