Ga naar de inhoud
Misdaad

Vader Nicky Verstappen: 'Peter R. was drijvende kracht'

Beeld © ANP

Peetje Verstappen, de vader van de in 1998 overleden Nicky Verstappen, heeft woensdag in de rechtszaal uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Peter R. de Vries. Tijdens de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep over de dood van zijn zoon, bedankte hij de misdaadverslaggever voor al zijn inspanningen.

"Een iemand begreep ons, was er altijd, maar die steun en toeverlaat is er niet meer"

"Al meer dan 23 jaar zijn we aan het vechten om de moordenaar van Nicky achter tralies te krijgen. Niemand maar dan ook echt niemand weet hoeveel pijn en verdriet we hebben en hoe ontzettend moe we zijn van alles", zo startte Peetje zijn spreekrecht. "Dit is slopend en mensonterend om mee te moeten maken."

Peetje vervolgt: "Een iemand begreep ons, was er altijd, maar die steun en toeverlaat is er niet meer." Daarmee verwijst hij uiteraard naar Peter R. de Vries, die de familie jarenlang bijstond. "Peter was altijd de drijvende kracht achter alles. Nu hij er niet meer is, vallen we in een groot zwart gat. We missen zijn steun, zijn adviezen en bovenal missen we een goede vriend."

Bizarre taferelen in hoger beroep zaak Nicky Verstappen

05:51
Jos
lees ook:
Jos B. in tranen bij begin hoger beroep in zaak-Nicky Verstappen

Peetje noemt het verder 'pijnlijk om steeds met [Jos] B. geconfronteerd te worden'. In de rechtszaal verklaarde hij: "We zouden het willen uitschreeuwen, vertel ons de waarheid, wat is er met onze Nick gebeurd! (...) Dat jij het gedaan hebt, staat voor ons vast. Door jou hebben wij geen normaal leven meer. Door jou missen wij iedere dag ons kind. Wij, Femke, Berthie en ik, hebben jou niks meer te zeggen. Nu ben jij aan zet."

"Het is nu aan het hof om de strafmaat op te leggen, maar voor ons zal het nooit genoeg zijn om de laffe moord op Nicky te rechtvaardigen. Geen straf doet recht aan ons immense verdriet. We krijgen onze Nick, en ons leven, niet meer terug", vervolgt Peetje. "Wij rijden straks naar huis en steken dan weer een kaarsje aan voor onze Nick."

John
lees ook:
John over eerste zitting Peter R.: 'Ze gaan er niet mee wegkomen'

De inhoudelijke behandeling van de zaak Nicky Verstappen gaat volgende week verder. Een uitspraak wordt volgend jaar verwacht.