Misdaad

Gevonden lichaam Florida blijkt van verloofde Gabby Petito

22 oktober 2021 01:02 Aangepast: 22 oktober 2021 07:49

Triest nieuws uit Florida, waar het lichaam van de 23-jarige Brian Laundrie is gevonden in een natuurgebied. De FBI identificeerde zijn lichaam aan de hand van zijn gebit, laat een woordvoerder weten. Dit melden diverse Amerikaanse media.

“Respect voor de familie"

Brian was de verloofde van YouTube-ster Gabby Petito, die in augustus om het leven kwam door wurging. Het stel reisde maandenlang door de Verenigde Staten en deed daarvan verslag op Instagram en YouTube. Nadat hij op 1 september alleen was teruggekeerd bij zijn ouders in Florida, gaven Gabby's ouders hun dochter als vermist op. Kort daarna verdween Brian. Volgens zijn ouders was hij niet teruggekeerd van een kampeeruitje. Enkele weken later werd Petito's lichaam gevonden in de staat Wyoming, maar was haar verloofde nergens meer te vinden.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Veel verwarring in Amerika over moordzaak Gabby Petito

De FBI zette een zoekactie op naar Brian en kamde grote natuurgebieden uit in de hoop Laundrie levend te vinden om antwoorden te krijgen over de dood van Gabby. De zoektocht werd de afgelopen tijd bemoeilijkt door verraderlijke omstandigheden, omdat het gebied vol water stond waar ook slangen en krokodillen in leven. Politiechef Carmine Marceno liet donderdag aan CNN weten dat het daarom "niet zoals het doorzoeken van een huis of een auto is". Er moest met drones, onderwaterapparatuur en speurhonden worden gezocht. Woensdag meldde de FBI al dat er een lichaam was gevonden dat vermoedelijk van Laundrie was, omdat op de plek ook een rugzak en notitieboekje van hem waren gevonden.

De ouders van Brian zijn door de FBI ingelicht over zijn dood en de advocaat van het gezin vraagt momenteel om "respect voor de familie". Er zullen geen interviews aan media worden gegeven.

Brian werd eerder door de FBI aangemerkt als een "persoon van belang" in het onderzoek naar de vermissing van Petito. Hoewel hij nooit strafrechtelijk is beschuldigd van moord op haar, werd hij wel aangeklaagd voor fraude met de bankpas van zijn verloofde.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Gevonden lichaam in VS blijkt van vermiste Gabby, meldt FBI

De doodsoorzaak van Brian is nog niet vastgesteld. Wat er precies gebeurd is met het stel blijft voor rechercheurs vooralsnog een raadsel.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore