Misdaad

Gerechtshof Amsterdam: 'Opgeschrikt door moord Peter R. de Vries'

28 september 2021 10:51 Aangepast: 28 september 2021 10:52
Peter R. de Vries Beeld © ANP

Het gerechtshof van Amsterdam heeft dinsdagochtend bij het hoger beroep van de zaak tegen Willem Holleeder stilgestaan bij de moord op Peter R. de Vries.

''Het bericht van zijn aanslag is bij ons binnengekomen als een schok, net als bij de rest van de samenleving''

Het was de eerste zitting in het hoger beroep na de aanslag en moord op Peter. De voorzitter van het gerechtshof stond vijf minuten na aanvang stil bij de dood van de misdaadverslaggever en RTL Boulevard-deskundige. "Sinds de vorige zitting zijn we opgeschrikt door de moord op Peter R. de Vries. Hij was getuige en had contact met de andere getuigen Astrid en Sonja Holleeder. Het bericht van zijn aanslag is bij ons binnengekomen als een schok, net als bij de rest van de samenleving. We kunnen ons voorstellen dat zijn overlijden impact heeft gehad op de getuigen-Holleeder." Holleeder reageerde niet.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Peter: 'Ik geloof niks van uitspraken Willem Holleeder'

Het hoger beroep ging dinsdag verder met het getuigenverhoor van Holleeders zus Astrid. Peter stond Astrid en Sonja Holleeder bij en mede dankzij hem besloten de zussen tegen hun broer te getuigen. Daarbij werden in eerste aanleg geluidsopnamen te horen van een tierende Willem. Holleeder werd uiteindelijk veroordeeld tot levenslang voor het opdracht geven tot vijf liquidaties maar ging in hoger beroep. Volgende week zal ook Sonja gehoord worden als getuige.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Zussen Holleeder nemen afscheid van Peter R. de Vries

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore