Misdaad

Hof staat in zaak Jos B. stil bij dood Peter R. de Vries

03 september 2021 09:51 Aangepast: 03 september 2021 13:51
Peter R. de Vries Beeld © ANP

Het hof Den Bosch stond vrijdagochtend stil bij de dood van Peter R. de Vries bij aanvang van de zaak over de dood van Nicky Verstappen. Peter R. was woordvoerder, vertrouwenspersoon en vriend van de familie van de 11-jarige jongen. Zoon Royce de Vries is vrijdag met de familie Verstappen meegegaan naar de zitting.

"Het hof is geschokt door het overlijden van Peter R. de Vries"

"Het hof is geschokt door het overlijden van Peter R. de Vries. Wij wensen de familie Verstappen en zijn zoon veel sterkte toe", zei de voorzitter.

Peter R. was iedere zittingsdag, zowel bij de rechtbank Maastricht als bij het hof, aanwezig in de zaak rond de dood van de 11-jarige Nicky in 1998. Mede dankzij de aanhoudende aandacht van de misdaadverslaggever, is de zaak altijd actueel gebleven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Halsema wil op korte termijn straat vernoemen naar Peter R. de Vries

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zoon Peter R. de Vries staat ouders Nicky bij in hoger beroep

Nicky Verstappen uit Heibloem werd in de zomer van 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide in Limburg. Hij was daar op zomerkamp. Pas decennia later kwam na een DNA-match verdachte Jos B. in beeld. De Limburger werd vorig jaar door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor onder meer het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore