Ga naar de inhoud
Misdaad

Stille tocht Tanja Groen vervroegd vanwege verwachte drukte

Tanja Groen is al sinds 1993 vermist.

De stille tocht voor Tanja Groen aanstaande dinsdag in Maastricht, begint eerder dan gepland. Vanwege de verwachte drukte en als gevolg van de pandemie, zal het publiek worden opgesplitst in twee groepen: een voor genodigden (18.15 uur) en een groep voor belangstellenden (19.00 uur) die willen meelopen. Met de stille tocht hoopt men aandacht te genereren voor de verdwijningszaak van de studente die in 1993 vermist raakte.

"Peter zou hebben gewild dat we dit doorzetten"

De toen 18-jarige Tanja verdween 28 jaar geleden in Maastricht, exact op de dag van de stille tocht.  De tocht zal in het teken staan van de verdwijning van de studente en zal ook een ode zijn aan de jarenlange inzet van Peter R. de Vries voor de verdwijningszaak.

Stille tocht Tanja Groen ode aan Peter R. de Vries

00:57
Studentenvereniging
Lees ook:
Studentenvereniging organiseert stille tocht voor Tanja Groen

De stille tocht start bij het grasveld bij het MVV Stadion in Maastricht en eindigt op het Koningsplein, waar verschillende betrokkenen zullen speechen. Het samenkomen is een initiatief van Studentenvereniging Cimcumflex in Maastricht, waar Tanja in haar studententijd lid van was, en Stichting De Gouden Tip. Peter R. startte weken voor zijn dood de stichting, die degene die dé gouden tip geeft een beloning van één miljoen euro uit zal loven.

Eén dag voordat Peter R. werd neergeschoten sprak hij nog met de leden van Circumflex. Op Twitter schreef hij daarover: 'Ontzettend fijne en goede bespreking gehad met het bestuur van studentenvereniging Circumflex uit Maastricht over de moord op Tanja Groen. Goede, concrete plannen ontwikkeld, waarover binnenkort meer. Dit doet de ouders van Tanja goed!'. Daarmee doelde hij op de stille tocht van komende dinsdag. 

Vermissingszaak
Lees ook:
Vermissingszaak Tanja Groen haalt al meer dan 1,3 miljoen euro op

De bedoeling was dat de misdaadjournalist vooraan zou lopen in de stille tocht. "Maar nu hebben we ook het idee om het als blijk van waardering te doen voor de onvoorwaardelijke inzet van Peter in deze vermissingszaak en voor al het ander werk dat hij heeft verricht", zei Tanne Nevels, voorzitter van studentenvereniging Circumflex, eerder tegen RTL Boulevard. 

Secretaris van Stichting De Gouden Tip, Annemiek van Spanje, liet eerder weten dat de organisatie ernaar uit kijkt. "Peter zou hebben gewild dat we dit doorzetten omdat hij altijd riep: 'We moeten doorgaan je mag niet stoppen, niets mag ons in de weg staan.' Deze vreselijke en tragische gebeurtenis mag niet in de weg staan om de stille tocht te cancelen."

Bekijk hier de persconferentie van Peter R. de Vries destijds:

Geëmotioneerde Peter doet poging om zaak Tanja Groen op te lossen

07:13