Misdaad

Nieuwe belastende getuigenverklaring in zaak Nicky Verstappen

18 augustus 2021 17:14 Aangepast: 18 augustus 2021 19:12
Jos B. is veroordeeld voor de dood van Nicky Verstappen in 1998. Beeld © Petra Urban

Het Openbaar Ministerie heeft een nieuwe belastende getuige in de zaak Nicky Verstappen. Het gaat om een medegedetineerde van Jos B. die een gesprek heeft gehad met de verdachte over de strafbare feiten die B. gepleegd heeft bij de 11-jarige jongen. Over de inhoud van de verklaring wil het OM niets kwijt.

Het gaat volgens bronnen om een voor de zaak relevante getuigenverklaring. De getuige sprak op 3 juni en 2 juli dit jaar met de politie over het gesprek in de gevangenis in Vught. Wat Jos B. verteld zou hebben tegen de medegedetineerde is niet duidelijk, behalve dat het gaat om een gesprek over 'de strafbare feiten waarvan de verdachte wordt verdacht'.

Dat valt te lezen in de door het Gerechtshof gepubliceerde beslissing waarin staat dat één van de raadsheren, de rechters in het hoger beroep, zich terugtrekt. In een eerder stadium stond de raadsheer de getuige bij, nog voordat deze werd benoemd tot rechter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OM spoort ontkennende Jos B. aan: 'Geef antwoorden'

Het Openbaar Ministerie, advocaat Gerald Roethof van Jos B. en de advocaat van de familie Verstappen willen op dit moment niet nader ingaan op de nieuwe belastende getuigenverklaring. Wel valt in de beslissing van het Gerechtshof te lezen dat Jos B. de verklaring van de getuige betwist.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Justitie laat tbs-eis vallen in nieuwe zaak tegen Jos B.

B. (48) heeft altijd ontkend dat hij iets te maken heeft met de dood van de Limburgse jongen. De 11-jarige Nicky uit Heibloem verdween in 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Zijn lichaam werd een dag later in de buurt van het kamp gevonden. Jarenlang bleef onduidelijk wat er was gebeurd, tot verdachte Jos B. in de zomer van 2018 werd aangehouden, na een DNA-match. De Limburger werd november vorig jaar veroordeeld tot 12,5 jaar cel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore