Misdaad

Familie Sumanta Bansi hoopt op vinden lichaam

02 augustus 2021 14:19 Aangepast: 02 augustus 2021 14:23
Sumanta Bansi Beeld © ANP

De familie van de nog altijd verdwenen studente Sumanta Bansi gaat tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak gebruik maken van hun spreekrecht vanuit Suriname. Dat bleek tijdens de derde pro forma, maandagochtend.

"Mijn cliënten hebben geen hoop meer dat hun Sumanta nog leeft"

Hoofdverdachte Manodj B. (41) was afwezig, net als zijn advocaat Peter Plasman. De 22-jarige studente woonde bij B. en zijn gezin in Hoorn, totdat er vanaf 18 februari 2018 niks meer van haar vernomen werd. Sumanta vertelde kort daarvoor aan haar moeder dat ze zwanger was van Manodj. Het was de tweede keer dat ze zwanger was van hem.

Talloze zoekacties leverden niks op, maar in een afgeluisterd gesprek van Manodj met zijn broer Dennis, zou hij hebben gezegd: "Ik heb haar gewoon vermoord." Ook vader Dwarka zou op de hoogte zijn, zo lijkt het, als de broers tegen elkaar zeggen: "Papa moet zijn klepper houden." Beiden zijn ook verdachte in de zaak. In de gesprekken zou ook zijn gezegd: "Ik heb haar dwars door het hart gestoken." Manodj is in mei verhoord, maar beriep zich op zijn zwijgrecht. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inmiddels 1,2 miljoen euro ingezameld voor vermiste Tanja Groen

De volgende pro forma is 11 oktober. Maanden daarna zal de inhoudelijke behandeling zijn. De vader, moeder, broer en zus van zullen die vanuit Suriname volgen. Volgens de advocaat van de familie, Priya Soekhai, 'is thuis de beste plek om alles te verwerken', zo zei ze tijdens de zitting. Ze dienen dan een schadevergoeding in en maken gebruik van hun spreekrecht. Ze hoopt dat de rechtbank een tijdstip uitzoekt dat met het tijdsverschil ook in Suriname goed te doen is.

Tijdens de pro forma-zitting maandag sprak Soekhai over 'nabestaanden'. "Mijn cliënten hebben geen hoop meer dat hun Sumanta nog leeft, helemaal na dat gesprek over 'dwars door het hart', maar hopen wel dat haar stoffelijk overschot nog wordt gevonden. Ze hopen dat iemand spijt krijgt, gaat praten en alsnog zegt waar Sumanta’s lichaam is."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Grote wens Peter R. komt uit: 1 miljoen opgehaald voor gouden tip Tanja Groen

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore