Ga naar de inhoud
Misdaad

Studentenvereniging organiseert stille tocht voor Tanja Groen

Peter R. de Vries Beeld © ANP

De Maastrichtse studentenvereniging Circumflex organiseert op 31 augustus een stille tocht voor Tanja Groen. Het is op die dag precies 28 jaar geleden dat de studente verdween na een avond bij haar studentenvereniging. De stille tocht zal in het teken staan van de verdwijning van Tanja en eveneens een ode zijn aan de jarenlange inzet van Peter R. de Vries voor haar vermissingszaak.

"Als blijk van waardering voor de onvoorwaardelijke inzet van Peter in deze vermissingszaak en voor al het ander werk dat hij heeft verricht"

'Peter zou hebben gewild dat we dit door zouden zetten'

02:00

Een dag voordat Peter R. werd neergeschoten sprak hij nog met de leden van Circumflex. Op Twitter schreef hij daarover: 'Ontzettend fijne en goede bespreking gehad met het bestuur van studentenvereniging Circumflex uit Maastricht over de moord op Tanja Groen. Goede, concrete plannen ontwikkeld, waarover binnenkort meer. Dit doet de ouders van Tanja goed!' Vandaag worden die plannen duidelijk.

Vermissingszaak
Lees ook:
Vermissingszaak Tanja Groen haalt al meer dan 1,3 miljoen euro op

"Het was al vrij snel duidelijk dat we een stille tocht wilden organiseren met iedereen die zich daarbij betrokken voelt, zoals studerend Maastricht maar ook inwoners van Maastricht en ook heel Nederland die 31 augustus willen mee lopen", zegt Tanne Nevels, voorzitter van studentenvereniging Circumflex.

De stille tocht start op dinsdag 31 augustus om 19.00 uur op de Markt in Maastricht en zal eindigen op het Vrijthof. Iedereen kan bij het startpunt een witte roos kopen, de lievelingsbloem van Tanja. De opbrengst gaat naar Stichting De Gouden Tip.

De studenten gaan ondertussen op zoek naar donateurs, lokale horeca en ondernemers in Schagen, waar Tanja vandaan komt, om geld op te halen.

De bedoeling was dat Peter R. vooraan zou lopen in de stille tocht. "Maar nu hebben we ook het idee om het als blijk van waardering te doen voor de onvoorwaardelijke inzet van Peter in deze vermissingszaak en voor al het ander werk dat hij heeft verricht."

Omroep
Lees ook:
Omroep MAX maakt special Breng Tanja Thuis voor tip Tanja Groen

Secretaris van Stichting De Gouden Tip, Annemiek van Spanje, laat weten dat de organisatie van de stichting meteen enthousiast was. Nu Peter R. de Vries overleden is, gaat de stichting door. "Peter zou hebben gewild dat we dit doorzetten omdat hij altijd riep: 'We moeten doorgaan je mag niet stoppen, niets mag ons in de weg staan.' Deze vreselijke en tragische gebeurtenis mag niet in de weg staan om de stille tocht te cancelen."

Adrie en Corrie Groen, de ouders van Tanja, zijn ontroerd door het initiatief van de studentenvereniging en steunen de actie van harte.

Tanja Groen vertrok in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 van een ontgroeningsfeestje van de vereniging in het centrum van Maastricht naar haar kamer in Gronsveld, een dorpje ten zuiden van Maastricht. Sindsdien is ze spoorloos verdwenen.